Misterija smrti tri svedoka! Tajnu ubistva Jelene Marjanović odneo u grob!

Izvor: Svet plus, 11.Feb.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija smrti tri svedoka! Tajnu ubistva Jelene Marjanović odneo u grob!

Muškarac iz Borče, drugar iz detinjstva supruga ubijene Jelene Marjanović, koji je bio uz njenu porodicu u ključnim momentima, naprečac je preminuo nekoliko meseci posle zločina u Borči. Misterija smrti tri svedoka! Tajnu ubistva Jelene Marjanović odneo u grob!

Jedan od ključnih svedoka u slučaju brutalnog ubistva pevačice „Granda“ Jelene Marjanović (33) iznenada je preminuo nekoliko meseci posle nje, a njegova smrt samo je još jedna u nizu misterija koje već skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << tri godine prate ovaj zločin.

Prema rečima našeg sagovornika, reč je o muškarcu iz Borče koji je bio prijatelj iz detinjstva Zorana Marjanovića (40), pevačicinog supruga, koji je još uvek jedini osumnjičeni za njeno ubistvo 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči. Izvor navodi:

"On je bio jedna od najbliskijih osoba Zorana Marjanovića i najverovatnije i osoba koja je možda mogla da zna istinu o zločinu. Taj čovek je bio uz Zorana sve do svoje smrti. Učestvovao je u potrazi za pevačicom. Takođe, nakon Zoranovog prvog privođenja on ga je sačekao ispred policijske stanice i sve vreme je bio uz njega, a bio je u kući Marjanovića kada su inspektori pretresali kuću."

Zoranov prijatelj preminuo je nekoliko meseci posle zločina, a njegova smrt je za njegove najbliže bila potpuni šok:

"On je tog dana bio u kafiću i kada je pošao kući, odjednom mu se slošilo. Pao je ispred lokala i preminuo na mestu. Pre toga nije imao zdravstvene probleme, niti se žalio da mu je loše. Najverovatnije je umro od infarkta. Iza sebe je ostavio porodicu i malo dete."

Kako kaže sagovornik, da nije iznenada preminuo, ovaj Zoranov prijatelj bi se u istrazi ubistva Jelene Marjanović sigurno našao na spisku svedoka:

"n je znao za većinu dešavanja u kući Marjanovića, često je bio sa njima i u dobru i u zlu. Odlično je poznavao Zorana jer su se družili od malih nogu. Pričalo se da se on nije odvajao od Zorana posle Jeleninog ubistva, pa su neki pomislili da ga je Zoran angažovao kao obezbeđenje. Takođe, on bi verovatno bio od pomoći u istrazi jer bi mogao da posvedoči o odnosima između Jelene i Zorana, ali i o samom zločinu. Nažalost, sve što je znao odneo je sa sobom u grob."

Marjanovićev prijatelj nije jedini svedok i osoba iz bliskog okruženja Marjanovića koja je preminula nakon zločina na nasipu. Šest meseci posle Jelene, preminula je i njena majka Zorica Krsmanović:

"Ni ona nije stigla da posvedoči o svojim saznanjima, tako da je tužilaštvo praktično ostalo bez dva važna svedoka. Zorica je pre smrti davala izjave policiji, a te njene izjave moći će da se koriste."

Istraga Jeleninog ubistva već skoro tri godine tapka u mestu. Jedini osumnjičeni za ubistvo zasad je Jelenin suprug Zoran, koji je bio uhapšen u septembru 2017, ali je 10 meseci kasnije pušten. Optužnica koju je protiv njega podiglo Više javno tužilaštvo dva puta je vraćana na dopunu.

Početkom prošle godine preminuo je i Saša Milošević, tekstopisac i blizak prijatelj Zorana i Jelene Marjanović. Osim što se proslavio hitovima koje je uradio zajedno s Marjanovićem, kao što su pesme „Dukat“ i „Bato, bre“, Saša je autor i stihova uklesanih na spomeniku pevačice koji glase:

 „Taman smo, taman, disali isto, bila mi je svaka pora kože, ja je više grliti ne mogu, sad je na tebi da je zagrliš, Bože“.

Slučaj ubistva pevačice nedavno je dodeljen novoj tužiteljki. Apelacioni sud je naložio da se prikupe dodatna veštačenja baznih stanica, prostorno-vremenskih veštačenja i veštačenja DNK tragova. Nedavno je u tužilaštvo pristigao nalaz dopunskog veštačenja brisa sa ogrebotine na ruci Zorana Marjanovića. Analiza je pokazala da na njegovoj ogrebotini nema DNK tragova pokojne Jelene, što dovodi do zaključka da ga ona nije ogrebala boreći se s njim u trenutku ubistva. Odbrana smatra da su dokazi tužilaštva tanki i na klimavim nogama.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.