Mislili su da ga je ujeo krpelj:  Dečak je vrisnuo u snu, a onda su roditelji saznali surovu istinu

Izvor: Svet plus, 02.Apr.2024, 10:04

Mislili su da ga je ujeo krpelj: Dečak je vrisnuo u snu, a onda su roditelji saznali surovu istinu

S obzirom na Džudovu čestu aktivnost napolju, roditelji su pretpostavili da je njegov vrisak posledica ujeda insekta, te su ga odveli kod lekara, s obzirom na opasnosti koje krpelji mogu predstavljati. Nisu ni slutili da će se suočiti s najtežom životnom tragedijom. Saopšteno im je da Džud ima rak, retku pojavu koja godišnje pogađa oko 100 dece u Velikoj Britaniji.
Neuroblastom obično nastaje u nadbubrežnoj žlezdi iznad bubrega ili u nervnom tkivu duž kičmene moždine u vratu, grudima, stomaku ili karlici. U trenutku dijagnoze, Džudu je dato samo 50% šanse za preživljavanje. Majka dečaka je rekla da su simptomi kod trogodišnjeg sina bili jedva primetni.
Nismo primetili veliku kvržicu, i nije se činilo...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.