Minimaks dobija spomenik

Izvor: NaDlanu.com, 18.Okt.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimaks dobija spomenik

Čovek bez kojeg neka bitna imena srpske estrade siguno ne bi postojala, Milovan Ilić Minimaks, mogao bi uskoro da dobije spomenik.

Inicijativu je pokrenula pevačica Nada Topčagić, koja je javno u emisiji Lee Kiš pozvala sve kolege, ali i nadležne institucije da pomognu da se Minimaksu oda počast izgradnjom spomenika.- Znam da živimo ubrzano i da smo se nekako otuđili, ali ne smemo da zaboravljamo jedni na druge. Minimaks je čovek koji je voleo estradu, muziku i humor, kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << njegove emisije prošle su sve zvezde bivše Jugoslavije - rekla je Nada u emisiji Lee Kiš.Nada Topčagić tvrdi da je Minimaks svojim radom za života zaslužio da dobije priznanje bilo kog tipa, poput ulice, trga ili spomenika. - Ja ću lično da pokrenem ovu inicijativu kod nadležnih organa zajedno s mojim kolegama i ubeđena sam da će oni imati sluha za ovaj predlog - tvrdi pevačica.Ovu inicijativu su, kako piše Alo za sada podržale Lepa Brena, Saša Popović, Mira Škorić, Ana Bekuta.- Mića Minimaks je bio specifična ličnost koja je u novinarstvo unela jedan sasvim novi način rada. Osim što je bio novinar, bio je i aforističar i stručnjak za odnose s medijima, kada je to zanimanje kod nas još bilo u povoju. Uostalom, ima toliko ulica koje nose imena slikara i političara, ne vidim zašto ne bi i čovek koji je decenijama sa malih ekrana uveseljavao ljude svojim specifičnim humorom dobio priznanje - kaže Lepa Brena.- Imao sam sreću da poznajem, ali i da sarađujem s jednim od najboljih satiričara, novinara i voditelja tog doba. Minimaks je svojim radom uspostavio nove standarde kada je reč o javnoj sceni i sigurno je da zaslužuje da nikada ne ode u zaborav, ni njegove emisije i knjige, ali ni on kao ličnost - kaže Saša Popović.Mira Škorić podržava inicijativu i napominje da je Minimaks bio čovek sa stavom koga je obožavala. Slično misli i Ana Bekuta koja tvrda da će se takav čovek teško pojaviti u skorije vreme.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.