Mini uštipci! Ukusno testo bez jaja i praška za pecivo!

Izvor: Svet plus, 01.Okt.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mini uštipci! Ukusno testo bez jaja i praška za pecivo!

Niko ne može da misli kako treba, voli kako treba i spava kako treba ako nije večerao kako treba... Ovi mini uštipci su idealni ako nemate baš puno vremena, a želite nešto zaista ukusno za večeru ili doručak. Ukusno testo bez jaja i praška za pecivo!

Za ove mini uštipke potrebno vam je:

350 g brašna,

300 g kiselog mleka (punomasno),

1 puna kašičica sode bikarbone,

4-5 kašika svežeg mleka,

1 kašika šećera,
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
1 kašičica soli,

ulje za prženje.


Priprema: 

Sodu bikarbonu sipajte u kiselo mleku i ostavite da se aktivira. Brašno prosejte u posudu i pomešajte sa šećerom i solju. Sipajte naraslo kiselo mleko i mešajte pomalo dodajući i sveže mleko, kašiku po kašiku, dok ne dobijete meko lepljivo testo.

Zagrejte ulje na umerenoj vatri i kašikom zagrebite meko testo, a drugom kašikom okrećite u masnoći. Uštipke možete da oblikujete i rukom kao što je prikazano na slici ako dobro umesite testo.

Pržite uštipke dok ne dobiju zlatastu boju, pa vadite na ubrus. Nakon što se blago ohlade, pospite šećerom u prahu ili servirajte sa džemom, ako želite slatke uštipke. Ukoliko želite slane, poslužite ih uz sir, kajmak, suhomesnato, kečap...

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.