Milorad Milinković o prvom srpskom 3D filmu “Peti leptir”!

Izvor: Svet, 15.Nov.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Milinković o prvom srpskom 3D filmu “Peti leptir”!

Reditelj Milorad Milinković, čije filmove “Mrtav ladan”, “Čitulja za Eskobara” i “Potera za Srećkom” publika obožava, nedavno je snimio prvi srpski 3D film “Peti leptir”, čija je premijera zakazana za decembar. Snimanje ove omladinske fantastike za priznatog režisera bio je veliki izazov, a glavne uloge pripale su našim najboljim glumcima, Miši Janketiću, Tanji Bošković, Marku Nikoliću i mnogim drugim.
Talentovani Beograđanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << svoja široka interesovanja pokazuje svakog ponedeljka u kvizu “Potera” na “Radio-televiziji Srbije”, gde je jedan od najuspešnijih tragača. Osim toga, kako sam voli da kaže, veliki je skriboman, te poslednjih godina uglavnom sam piše scenarija za svoje filmove, a njegov kompjuter prepun je neobjavljenih priča.
Kako se dogodilo da snimite prvi srpski 3D film?
– Distributerska kuća “Delta video” odlučila je da počne da se bavi i produkcijom filmova i da uradi nešto što još niko nije na našem tržištu, da snimi prvi srpski 3D film sa partnerom iz Zagreba “Alka filmom”, koji ima iskustva u toj oblasti. Izabrali su knjigu Uroša Petrovića “Peti leptir”, najprodavaniji domaći roman koji pripada žanru omladinske fantastike. Odabrali su mene za reditelja, zbog čega sam presrećan, jer ovo je jedna od onih stvari u životu za koje možete samo da budete zahvalni što vam se desila.
Koliko se razlikuje princip rada u snimanju običnog i 3D filma?
– Postoje tehničke uslovnosti koje su različite: 3D se snima sa dve kamere koje simuliraju položaj očiju, kadrovi su duži i to vas tera da kao reditelj drugačije razmišljate. Snimaju se duži kadrovi, u kojima se glumci i kamere kreću kroz prostor, što je zanimljivije, a istovremeno moraju da se osmisle drugi i treći plan.
Šta je tema filma?
– Glavnu ulogu igra mališan koji na njegov trinaesti rođendan shvata da ima specijalne moći koje negativci pokušavaju da iskoriste, dok oni koji su na strani dobra nastoje da to spreče.
Ostatak intervjua pročitajte OVDE
Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: PR

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.