Mentalni detoks: 9 načina da se oslobodite opterećujućih misli

Izvor: Svet, 08.Jul.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mentalni detoks: 9 načina da se oslobodite opterećujućih misli

Misli koje nas opterećuju i remete koncentraciju mogu se lako kontrolisati – savetujemo da isprobate bar neku od ovih 9 tehnika mentalnog detoksa.
Foto: Guliver/Thinkstock Um ispunjen mislima koje se sustižu, prestižu i preskaču – to je slika mentalnog pritiska koji često trpimo, a koji doprinosi stresu i iscrpljuje nas. Ideja je da se energija preusmeri i vrati telu i tako olakšaju svakodnevne obaveze i smanji napetost.
Pročitajte i… 7 efikasnih načina da se izborite >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << sa stresom
1. Naučite da se budite polako i pritom mislite samo na ono što želite
Nije dobar početak dana ako sebi dozvolite da mozak – u trenutku buđenja – skoči sa “nula” misli na pedeset. Šok za mozak je šok za celo telo i zato se potrudite da sebi omogućite sporo buđenje, ne ustajte iste sekunde iz kreveta i naročito nemojte odmah da počnete da razmišljate o obavezama koje vas čekaju. Provedite makar pet minuta opuštajući se i slušajući svoj unutrašnji glas koji vam šapuće neke lepe misli. Ovakav način buđenja će vas učiniti mnogo opuštenijim i spremiće vas za dobar nastavak dana.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.