Medeni “Zvončići” za 8. mart u Šoping centru “Big”

Izvor: Svet, 06.Mar.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medeni “Zvončići” za 8. mart u Šoping centru “Big”

Još jedan razlog da u nedelju, 8. marta posetite Šoping centar “BIG” jesu klinci iz čuvenog novosadskog hora “Zvončići”. U čast njihovih, ali i svih mama, baka, sestara i ostalih voljenih žena, maleni horisti imaće presladak nastup u 16 časova i učiniti ovaj dan još posebnijim.
Dečji hor “Zvončići” je osnovan februara 1996. godine sa željom da jednog dana preraste u gradski dečji hor i bude temelj horskog pevanja. Od samog osnivanja hor vode Olga Živković >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i Branko Ružičin. Probe hora se održavaju u OŠ “Đorđe Natošević” dva puta nedeljno, a od 1996. do dana današnjeg nastupao je na skoro svim manifestacijama koje je grad Novi Sad organizovao, kao i na manifestaciji “Sestru i brata želim” u organizaciji Izvršnog veća Vojvodine.
Više puta učestvovali su u humanitarnim akcijama, a i sami su organizovali humanitarni koncert u SNP za izgradnju nove G.A.K. u Novom Sadu. Tom prilikom gosti su im bili Ksenija Popović Mijatović, Miodrag Mandić Manda, Nataša Bekvalac, Garavi Sokak, Teodora Bojović, Ceca Slavković..
Godine 2003. dečji hor je dobio priznanje od festivala “Zlatno zvonce” kao najpopularniji hor. Snimli su šest albuma i nekoliko TV spotova.
Dete iz ovog hora predstavljalo je našu zemlju na evropskom dečjem festivalu “Zlatni cekin” i osvojilo treće mesto. Isto dete je 2008. godine predstavljalo našu zemlju na “Dečjoj evroviziji”.
Ove godine  hor “Zvončići“ proslavio 18 godina postojanja jkoncertom u “Studiju M”.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Medeni “Zvončići” za 8. mart u Šoping centru “Big”

Izvor: Scandal.rs, 06.Mar.2015

Dečji hor “Zvončići” je osnovan februara 1996. godine sa željom da jednog dana preraste u gradski dečji hor i bude temelj horskog pevanja. Od samog osnivanja hor vode Olga Živković i Branko Ružičin. Probe hora se održavaju u OŠ “Đorđe Natošević” dva puta nedeljno, a od 1996. do...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.