Maslac testo za više kombinacija! (VIDEO RECEPT)

Izvor: Svet plus, 16.Feb.2020, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maslac testo za više kombinacija! (VIDEO RECEPT)

Maslac testo za više kombinacija, recepti za hleb, picu, topli sendvič, mini hlebčiće, sandviče, viršle u testu, calcone sa mlevenim mesom... U video receptu ima nekoliko ideja.

Potrebno:

 550g glatkog brašna

 250g oštrog brašna

 10g suhog kvasca

 10g soli

 5g šećera

 4 dl mlake vode

 100g maslaca


Priprema:

U posudu dodati glatko i oštro brašno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << a sve prema količini navedenoj gore. Umesto kombinacije glatkog i oštrog brašna, vi slobodno stavite samo glatko.

Sada u brašno dodati suvi kvasac, so i šećer pa dobro promešati.

U posebnu posudu dodati mlaku vodu i otopljeni maslac pa dobro promešati. Dodati polovinu brašna u mešavinu sa mlakom vodom i maslacem pa dobro mešati varjačom jedan minut.

Ponovo dodati polovinu brašna i ponoviti postupak mešanja.

Dodati preostalo brašno i sa varjačom podićiu testo kako bi se odvojilo sa dna posude. Kako bi ga jednostavnije umesili.

Maslac testo nakon što ste mesili i okretali u posudi istresti na podlogu bez brašna i nastaviti mesiti sve dok se ne prestane lepiti za prste.

Možda ćete za vreme dok budete mesili testo primetiti da se vrlo malo lepi za prste ali vi samo nastavite. Nemojte dodavati samoinicijativno još brašna. Testo ne treba ostaviti da se diže, osim ako  pripremate hleb sa maslacem .

Testo podeliti na 8 jednakih delova pa razvaljati u krug na oblik recimo palačinke, debljine svega par milimetara.

Svaki deo staviti u kesu za zamrzavanje i poslagati na tanjir jedno na drugo. Odozgora poklopiti sa tanjirom pa staviti na duboko zamrzavanje.

Ovo maslac testo koristiti u narednih meseca/dva dana. Kada ga za koji dan, nedelju ili mesec izvadite iz dubokog zamrzavanja, samo ga ostavite 15-20 minuta na sobnoj temperaturi na papiru za pečenje. Obavezno ga pokriti salvetom ili krpom da se ne suši dok se topi.

Pripremite bilo što prikazano dole u video receptu. Možete koristiti samo kad vam se jede pica, ne morate nužno pripremati sve one kombinacije iz video snimka.

Zanimljivo je da se ovo testo može peći na tiganju i ne treba rerna, što je takođe prikazano u video receptu.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.