Marina Živković biografija

Izvor: Poznati.info, 13.Maj.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Živković biografija

Marina Živković je rođena u Beogradu, a detinjstvo je provela u radničkoj porodici uz oca, majku i brata koji joj, kako sama kaže, nikada nisu pružali dovoljno ljubavi. Zbog teške materijalne situacije, koja inače prati radničke porodice, radne navike je stekla još od malih nogu. Uporedo je išla u osnovnu školu i radila u omladinskoj zadrugi kako bi zaradila za džeparac. Brzo se osamostalila. Sa punoletstvom je krenula na kurs za manekene i foto modele. Od toga je, međutim, brzo odustala >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << i posvetila se pevanju zabavne muzike. Takođe je išla na moderni balet, a kratko je trenirala košarku, rukomet, džudo, karate i ritmičku gimnastiku. Iz inata svom ocu koji je smatrao da je pevač dobar jedino ako ume da peva narodne pesme, okreće se novom narodnjačkom žanru u kome je i dan danas. Za svoga oca kaže da je čovek koji boluje od neizlečive bolesti, a to je hroničan nedostatak ljubavi. Da za njenom uspehu ne može da gleda na pravi način zbog svoje gordosti i sujete, kojom je čak i porodicu razbio. Za njega njen uspeh znači to što će se u društvu hvali kako mu je kćerka poznata pevačica Marina Živković. Ali kaže da se njen inat prema ocu isplatio, da je dokazala da zna da peva, da je uspela i sebi omogućila i više nego pristojan život. Hiper aktivna, uglavnom dobro raspoložena i smatra da je spavanje za zaludne ljude. Druzeljubiva, vesele naravi, oštra na jeziku, važi za džek druga. Romi je zato vole, pa je često na romskim svadbama širom sveta često prisutna. Manje zbog popularnosti, a vise zbog fantastičnih glasovnih mogučnosti, raznolikog repertoara i iskrenosti kojom zrači. Ističe da joj je bitniji metafizički i kosmički plan od fizičkog. Važi za ženu bez dlake na jeziku i velikog pravdoljupca. Nikada se nije udavala, kaže srećno je neudata a najviše voli decu, prirodu i životinje. Ceo život se sama borila i veruje da joj život ne bi dao toliko breme da ne može da ga nosi. Kako kaže uskoro planira da promeni muzički pravac, jer joj narodna muzika nikada nije bila najveća ljubav.
Zahvaljujući producentu i menadžeru Zoranu Bašanoviću, prvi album izdaje za PGP-RTS 1995-te godine. Pre toga gostuje na albumu Vanese Šokćić (njene dobre drugarice) i pevaju duetsku pesmu Plavi haos, a nakon prvog albuma gostuje na albumu Ace Ilića. Za obe duetske pesme su bili snimljeni video spotovi, kao i za pesmu Bolujem u sebi;. Prava lafica je postala tražena na sve strane i uspeva da isfinansira svoj drugi album. Zanimljivo je da je za drugi album prva snimila pesmu Malo po malo, ali je tu snimljenu i gotovu pesmu uzela Vesna Zmijanac. Početnu promociju je započela u PGP-ovim emisijama, ali se okreće produkciji ZaM i postiže pravi uspeh. Na drugom mega hit albumu je obrada albanske pesme Dan dva (Ne idi od mene); i romske pesme Pet godina; sa kojim se vinula u sami vrh. Bila je najtiražnija pevačica te godine, a za pesmu Dan, dva je uradila i video spot. Tokom 1997 godine na tržistu se pojavljuje kompilacija sa pesama u produkciji Zorana Starčevića. Marinina pesma je otvarala ovo muzičko izdanje ali pesma nije bila promovisana kao maltene i celo to izdanje. Sledeće 1998 godine se iz ZAM-a oglasila trećim albumom, sa kojim je u naredne dve godine dobila najviše priznanja na estradi. Krajem 1999-te početkom 2000-te godine gostuje u duetskoj pesmi Bojim se samoće otpevanu sa Bekijem Bekićem. Iako u bolu zbog porodicne tragedije nastavila da promoviše pesmu.
Slične, interesantne teme: Indira Radić Biografija Katarina Živković Biografija Željko Samardžić Biografija

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.