Mali vodič za farbanje kose je pravi blagoslov!

Izvor: Svet plus, 26.Feb.2022, 20:53

Mali vodič za farbanje kose je pravi blagoslov!

Mali vodič za farbanje kose je pravi blagoslov... U filmovima je često prikazano kako glavna junakinja skraćuje svoju kosu nakon raskida, ili se prefarba, u realnom životu nije baš tako.

U filmovima je često prikazano kako glavna junakinja skraćuje svoju kosu nakon raskida, ili se prefarba. Ta promena na kosi je simbol promene dotadašnjeg života u nešto novo i bolje. U realnom životu to ne ide uvek tako, ali je činjenica da jednostavna promena frizure ili boje može >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << drastično da utiče na naše samopouzdanje i svest o našoj lepoti.

Iz tog razloga, evo mogućnosti da uz naš mali vodič uvek izgledate savršeno, čak i bez posete frizeru.

Farbanje kod kuće

Mnoge žene svesne su koliko je briga oko izgleda kose danas neophodna. Uvek sveže ofarbanom kosom ostavljamo utisak negovane i lepe žene. Međutim, koliko god odlazak kod frizera može da bude prijatan i lep, može da bude vremenski i finansijski naporan. Iz tog razloga mnoge žene odlučuju se da probaju da se same ofarbaju. Taj proces ume da bude izuzetno naporan i težak kada se prvi put prolazi kroz njega, ali kao i kod većine stvari vrlo je bitna praksa, te ukoliko prvi put i ne ispadne najbolje, nemojte se obeshrabriti, sledeći put će sigurno ispasti bolje.

Pre svega zapamtite da tehnike poput ombrea i balejaža nisu lake i kada prvi put farbate sami kosu bolje je da se odlučite za neke jednostavnije metode. Za početak izaberite da vam cela kosa bude iste boje, a vremenom ćete naučiti kako da balansirate nijansama i senčenjem. U toku priprema za farbanja, obavezno nabavite dve farbe za kosu jer sigurno ne želite da vam nestane pre nego što završite celu kosu, na kraju svakako od viška glava ne boli. Takođe, koristite dva ogledala, jedno da bude ispred vas, a jedno iza, tako da lepo u odrazu možete da vidite da li ste prešli svaki pramen. Ne bi bilo loše i da vam, za prvi put, neka drugarica bude tu da pripomogne, za svaki slučaj. Uostalom, sigurno neće biti loše da popijete po koju čašu vina i uživate u sređivanju. 

Farbanje kose krenite od korena. Tako ćete pokriti izrastak i učiniti da vaša kosa izgleda sjajno. Kada ofarbate koren kose, razvucite boju ka krajevima i potrudite se da svaki pramen i svaka dlaka budu premazane farbom. Tako ćete dobiti uravnoteženu boju koja će ostaviti utisak savršeno sređene kose.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.