MLADI TIKTOKER META INTERNET BULINGA: Izvrgnut ruglu zbog svojih osobenosti - zar Kika i Noa nisu bile CRVENI ALARM?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 15:14

MLADI TIKTOKER META INTERNET BULINGA: Izvrgnut ruglu zbog svojih osobenosti - zar Kika i Noa nisu bile CRVENI ALARM?

Krajnje je vreme da se stavi prst na čelo!

Nedavna tragedija koja je zadesila Srbiju, kada je 17. juna prijavljen nestanak mlada TikTokerke Noe Milivojev, a potom pre samo nekoliko dana njeno telo pronađeno raskomadano u jednom stanu u samom centru Beograda, ponovo je javnosti nametnulo, uvek aktuelnu temu - nasilje i buling sa kojim se susreću malde osobe i opasnosti kojima su izložene, kako po psihički tako i, kao što smo iz priloženog mogli videti, fizički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << integritet, pa i sam život.

Sada, kada se čitava javnost podigla na noge zbog svirepog ubistva tako mladog života, ponovo se upire prstom na sve one mlade ljude i mahom kontent kreatore koji su izloženi internet nasilju i podsmesima širokih narodnih masa, samo zbog toga što su drugačijih stavova, drugačijeg izgleda ili stila života. Jedan od onih koji su na meti nemilosrdnih korisnika socijalnih mreža jeste i mladi student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je odlučio da svoju pasiju za snimanjem podeli sa internet svetom. Reč je o Andreji Andrejiću, poznatijem pod pseudonimom "Styleofandrew".

Andreja Andrejić, na socijalnim mrežama poznat kao "Styleofandrew", često putem svojih profila na brojnim socijalnim platformama deli brojne detalje svoje svakodnevice, savete za lepotu, zdravlje... Budući je student medicine i da mu je moda velika strast, na svojim profilima govori i o kozmetici, te s vremena na vreme daje čak i recepte za isvesne preparate, na primer, za bolju kosu i njen brži rast.

Sve ovo je prilično nestandardno za ovo podneblje, koje je jedva dočekalo da nekog poput njega ili njemu sličnih osudi najgnusnijim uvredama i pravljenjem neumesnih šala na njegov račun. Mlada internet zvezda se često snima sa izvesnom Sanom, koja je postala svojevrstan "meme", a u tim klipovima je oslovljava sa "moja devojka Sana i ja".

Ovakvi klipovi su zapravo i bili jedan od razloga zbog kojeg je ovaj momak stavljen na tapet i izvrgnut ruglu uz komentare "Odakle tebi devojka?", "Tebi ne treba Sana, treba ti zapravo muško!" i sličnih.

Zbog svog stila koji neguje, njegov fizički izgled takođe često biva na meti oprečnih komentara i uvreda. Ovakve situacije su se i ranije dešavale sa drugim influenserima koji su trpeli internet buling, poput recimo Kristine Kike Đukić koja je tragično izgubila život u svojoj 21. godini života, kako neki tvrde upravo zbog internet iživljavanja koje je trpela.

Bilo kako bilo, možda je krajnje vreme da se stavi prst na čelo pre nego što se ostavi neki uvredljiv komentar ispod videa bilo koje osobe, pa i javnih ličnosti za koje se često koristi fraza "sami su izabrali" pa se pod tom krilaticom opravdava svaki negativan komentar.

A post shared by Andreja Andrejić (@styleofandrew)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.