MALI PRAVOSLAVAC! Pogledajte kako izgleda PRVO PRIČEŠĆE sina Slobe Radanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 17:55

MALI PRAVOSLAVAC! Pogledajte kako izgleda PRVO PRIČEŠĆE sina Slobe Radanovića

Sveti apostol Petar bio je jedan od najvećih propovednika hrišćanstva. Veruje se da je samo posle jedne besede u Jerusalimu uspeo da prevede 3.000 ljudi u hrišćanstvo. Njegova isceliteljska moć bila je toliko jaka da je od teških bolesti lečio i one koji bi samo prešli preko njegove senke.

Pevač Sloba Radanović i njegova supruga Jelena veliki su vernici. Bračni par nikada nije sakrivao koliko im je duhovnost i vera važna, te često kače fotografije iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raznih svetih mesta.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu koji je u narodu poznat kao Petrovdan. Na ovaj dan završava se i veliki Petrovski post.

Za Petrovdan se vezuju mnogi narodni običaji, a Sloba Radanović ovaj praznik dočekao je sa nedavno rođenim sinom u Hramu Svetog Jovana Vladimira na Voždovcu.

Pevač je putem svog Instagram profila podelio fotografije sa sinom i sveštenikom, a mnogobrojni fanovi pohvalili su to što Sloba i Jeja cene tradiciju, običaje, i što su verujući.

Oko ovog praznika dozrevaju "petrovače", stara, autohtona sorta ranih jabuka od kojih majke s decom prave petrovdanski kolač, a da li će Jeja svojim klincima zamesiti kolač - ostaje nam da vidimo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.