Izvor: Press, 18.Okt.2012, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovokradice ubile 455 nosoroga u Južnoj Africi

Južnoafrička služba za očuvanje sredine juče je saopštila da je tokom ove godine do sada u toj zemlji ubijeno 455 nosoroga, više nego u celoj 2011. Zvaničnici su rekli da su lovokradice 2011. godine ubile 448 nosoroga.

Najviše nosoroga ubijeno je u nacionalnom parku Kruger - 272, što je za 20 više nego u celoj 2011, saopštilo je Udruženje novinara Južne Afrike.

Predstavnik službe za očuvanje sredine Albi Modise juče je rekao da je 207 osoba uhapšeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zbog ilegalne trgovine rogom nosoroga.

Južna Afrika ima najveću populaciju nosoroga na svetu, od 20.000. Veruje se da je razlog za rast krivolov povećana potražnja za rogom nosoroga u Aziji, gde postoji verovanje da on ima lekovita svojstva.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.