Lepa Brena danas obeležava veliki jubilej! FOTO

Izvor: Svet plus, 06.Apr.2017, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa Brena danas obeležava veliki jubilej! FOTO

Lepa Brena, folk zvezda, danas obeležava veliki jubilej, 37 godina kako se pridružila grupi Slatki greh i osvojila celokupnu bivšu Jugoslaviju i postala nacionalni simbol broj jedan.

Na današnji dan pre 37 godina, grupi Slatki greh pridružila se nova pevačica, koja je potresla jugoslovensku muzičku scenu, izgradila imperiju i postigla uspehe o kojima druge zvezde mogu samo da sanjaju. - Na današnji dan je počeo moj profesionalni angažman u "Slatkom grehu". Živeli - napisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je na Instagramu Lepa Brena, i dobila čestitke svojih fanova i pratilaca.

Na danasnji dan je poceo moj profesionalni angazman u Slatkom Grehu😍Ziveli🍷

Објава коју дели Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) дана 6. Апр 2017. у 6:14 PDT

Inače, Slatki greh nastao je još 1977. godine. U to vreme, nastupali su pod nazivom "Lira šou bend", a pevala im je izvesna Spasa. U aprilu 1980, Spasa se udala i napustila grupu, a članovi benda krenuli us u potragu za novom pevačicom. Iste godine, Brena se vratila iz Beograda u Brčko nakon što je napustila fakultet, i počela je da peva za honorar. Često je nastupala na igrankama i veseljima, bila je poznato lice u gradu, i pevala je rok.

U Brčkom je jednom prilikom gostovao i Lira šou bend, na čelu sa Sašom Popovićem, i mnogi su ih uputili na pevačicu koja je pevala u lokalnom Domu kulture. Članovima benda je ona u početku delovala smešno, kao i njena izjava: "Generalno ne pevam narodnjake, ali ću naučiti." Njeni roditelji su se pobunili, a Brena ih je mesecima ubeđivala, te su na kraju popustili i Brena je krenula da nastupa sa bendom širom Jugoslavije. Ostalo je, kako kažu, istorija.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.