Lepa Brena: Izvor pozitivne energije morate pronaći u sebi

Izvor: Svet, 10.Sep.2014, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa Brena: Izvor pozitivne energije morate pronaći u sebi

Nezgoda koju je doživela dok je boravila u Novom Vinodolskom kada je polomila obe ruke, za Lepu Brenu bio je jedan od najtežih perioda u životu. Uz neizmernu podršku porodice, supruga Slobodana Živojinovića i sinova Stefana, Viktora i Filipa, odbrojavala je dane do povratka u svakodnevicu, gde su je sačekali novi izazovi. Strah od vožnje, prelaska stepenicama, pa i grubljeg ljudskog dodira još je na trenutke parališu, ali se ona odvažno, pozitivnim mislima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << tome odupire. Muzička legenda odlučila je da u svoj život unese važne promene i obračuna se sa nekim svojim slabostima. U razgovoru za magazin „Hello!“ Brena se najpre osvrće na oporavak od nezgode koju je imala.
Nedavno ste održali i prvi nastup posle nezgode. Jeste li se osećali nesigurno pred izlazak na scenu?
- Zvuči smešno da to kažem, ali pomalo sam nestašna, mnogo volim da se zabavljam i glupiram na sceni. Kao i Mik Džeger, ne osećam godine i volim da sam luda na taj način. Nemam dobru ravnotežu, zbog čega na sceni često padnem. Na nedavnom nastupu nosila sam potpetice koje su mi bile previsoke. Kada sam stala na njih, osetila sam nesigurnost, jer nisam imala oslonac, ali sam pronašla rešenje, uhvatila sam se za stalak mikrofona, a kad sam osetila energiju publike, zaboravila sam i na to, i na ruku, i uživala u razmeni pozitivne energije.
Kako ste se suočili sa situacijom u kojoj ste se iznenada našli?
- Krenula sam u borbu. Taj osećaj da ste bespomoćni, a da ste pre samo sat vremena mogli sve potpuno me je zatekao. Plakala sam kao nikada, izbacila sam iz sebe sve ono što se u meni skupljalo. Direktor bolnice obilazio me je svakog dana, rekavši mi da slobodno plačem. Jedan dan je došao i ispričao mi da je i on imao težak period u životu, kada je njegova supruga, posle rođenja drugog deteta, ostala potpuno pralizovana. Bilo mi je vrlo teško zbog njene životne sudbina koja je mnogo teža od moje. Žena mu je u kolicima, a on dolazi kod mene da me pozdravi sa osmehom. Tada sam pomislila: „Zbog čega ja plačem?“ Izvukla sam dobru pouku iz svega toga, da budem srećna što sam živa i zdrava, što mogu sama da operem zube, da skuvam sebi kafu i da radim neke obične stvari, kojima se čovek uopšte ne raduje, a trebalo bi. Vratila sam se nekim suštinskim ljudskim potrebama.
Koji je vaš recept za srećan život?
- Optimizam i dobro raspoloženje trebalo bi da budu alfa i omega našeg života. Nikada nisam težila perfekciji kada je izgled u pitanju. Žao mi je što se pravi atak na psihu mladih devojaka, žena u srednjim i onih u zrelim godinama. Imamo kreme protiv bora, dezodoranse protiv stresa, a najbolji lek je izvor pozitivnog odnosa prema životu, koji morate da pronađete u sebi, a krema može biti napravljena i u apoteci. Ja sam probala i najboje i najskuplje, đavo bi ga znao šta sve nisam radila, vodeći se time da to ipak rade sve žene, ali na kraju sam shvatila da je energija koju nosiš u sebi presudna. Zato više ne razmišljam da li imam dobru frizuru ili nemam, bitno mi je samo da sam dobro raspoložena.
Ostatak intervjua možete pročitati OVDE. 
Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Life Content

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.