Kruler: Testo nalik na omiljeni slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 07.Mar.2022, 22:00

Kruler: Testo nalik na omiljeni slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)

Mnogi ih zovu holandskim tipom krofni, jer liče na klasične, šuplje krofnice. Kruler je zapravo duboko prženo testo nalik na omiljeni slatkiš iz detinjstva, a iako potiče iz Holandije, trenutno je posebno popularan u Americi i Kanadi. 

Za razliku od klasičnih krofni, koje imaju meko, slatkasto testo sa blagim ukusom fermentacije, kruleri imaju laganu, prozračnu teksturu i hrskavu koricu, a za njihovu izradu se ne koristi kvasac.

Potrebno:

>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << 120 ml punomasnog mleka

120 ml vode

120 grama maslaca

kašičica šećera

kašičica soli

140 grama brašna

4 jajeta

korica limuna

ulje za prženje


Priprema:

U velikoj šerpi s debelim dnom zakuvajte vodu, mleko, maslac, šećer i so. Kada proključa ugasite šporet, dodajte brašno i snažno mešajte. Ponovo uključite ringlu, pa mešajte još 2-3 minuta na srednjoj vatri. Kada dobijete gusto testo, okrećite ga i pritiskajte o lonac. Nakon par minuta, kada testo bude glatko, skinite ga sa ringle i prebacite u drugu posudu da se malo prohladi. Nakon 15-ak minuta, kada bude mlako na dodir, dodajte 2 jajeta i limunovu koricu i mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Kada je postalo glatko, dodajte preostala dva jajeta i ponovo sve umutite.

Posudu poklopite i ostavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon što se testo ohladilo, stavite ga u špric s otvorom sa zvezdastim nastavkom. Na sto stavite papir za pečenje, pa na njega istiskajte manje krugove, vodeći računa da krajevi budu spojeni. U duplju šerpu sipajte ulje za pečenje i zagrejte da bude vruće. Kada se ulje zagrejalo šupljikavom špatulom spuštajte krulere u lonac. Pržite oko 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu rumenu boju. Izvadite iz ulja i ostavite da se ohlade. Po želji ih možete posuti šećerom u prahu ili premažati topljenom čokoladom.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.