Kremasti krompir! Recept po kome ćete sigurno često spremati!

Izvor: Svet plus, 07.Okt.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremasti krompir! Recept po kome ćete sigurno često spremati!

Svi obožavamo krompir, zar ne?! Krompir je veoma popularan izvor hrane, ali, nažalost, većina ljudi ga jede u obliku masnog pomfirta ili čipsa. Ovako pripremljen krompir, ako se jede prečesto i u velikim količinama, može doprineti raznim zdravstvenim problemima, zato ga spremite na drugačiji način i uživate! Kremasti krompir! Recept po kome ćete sigurno često spremati!

Vlakna, kalijum, vitamin C i vitamin B6 zajedno sa manjkom trans masti podržavaju zdravlje srca. Krompir >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sadrži značajne količine vlakana koje pomažu da se smanji ukupna količina lošeg holesterola u krvi, a samim tim i da se smanji rizik od srčanih oboljenja.

Potrebno za kremasti krompir:

- kilogram ipo krompira

- pola litra pavlake za kuvanje

- 2 dl. mleka

- 1 dl. ulja

- kesica supe od pečuraka

- vegeta, peršun, biber

- po želji sir.

- slanina na kockice takođe po želji.


Priprema:

Oljuštite krompir i narezati, pa pomešati sa biberom i vegetom. Supu iz kesice pomešate sa pavlakom za kuvanje i paziti da nema grudvica, a zatim dodati mleko, ulje i peršun. Izmešati.

Krompir jedan deo naređati u tepsiju, pa posuti slaninom ako želite, zatim naređati drugu polovinu krompira i zaliti smesom od pavlake i mleka. Rerna neka vam bude zagrejana na 250 stepeni i trebalo bi da se peče oko 45 minuta, što ćete vi svakako proveravati i produžiti ili skratiti vreme pečenja ukoliko je potrebno.

Na kraju kada je gotov krompir, izvaditi i bogato posuti sirom, a zatim vratiti u rernu (možete je isključiti). Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.