Kremasti karfiol pire! Zdrav dodatak vašem ručku! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 26.Dec.2023, 11:53

Kremasti karfiol pire! Zdrav dodatak vašem ručku! (RECEPT)

Karfiol sadrži vrlo malo kalorija pa je odlična zamena za krompir, a ako do sada niste probali, evo prilike. Kremasti karfiol pire, kao zdrav dodatak vašem ručku!

Pire od karfiola odlično ide kao prilog uz sve vrste mesa, a možete ga jesti i samostalno, recimo kao laganu večeru. Evo šta vam je potrebno za pripremu:

1 glavica karfiola

1 crni luk

3-4 čena belog luka ( po vašem ukusu)

30-40 grama maslaca

so, začini >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << po želji

1 šolja temeljca ( kocka za supu sa ukusom piletine)


Priprema pirea od karfiola:

U većem loncu otopite maslac, na nekojsrednjoj temperaturi. Dodajte naseckan luk i beli luk i propržite uz stalno mešanje, dok ne postane staklasto.

Smanjiti temperaturu, da luk ne bi potamneo.

Zatim dodajte očišće i iseckan karfiol i šolju temeljca sa ukusom piletine. Poklopite i ostavite da se krčka lagano, uz prilagođavanje temperature, dok karfiol skroz ne omekša otrpilike oko 15-20  minuta.

Skinite poklopac i ostavite da se krčka dok sva tečnost ne ispari.

Štapnim mikserom izmiksajte karfiol da dobijete glatku teksturu pirea i uživajte u ukusu!

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.