Kremasti čokoladni kolač bez jaja! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 29.Nov.2020, 11:22

Kremasti čokoladni kolač bez jaja! (RECEPT)

Teško da vam se neće dopasti, posebno onima koji ne mogu da zamisle slatkiš bez čokolade! Kremasti čokoladni kolač bez jaja! 

Potrebno:

200ml jogurta

4 kašike šećera

100ml mleka

100ml ulja

1 vanilin šećer

kora jednog limuna

7 kašika brašna tip 400

2 kašike kakaa

1 kašičica sode bikarbone


Preliv:

1dl čokoladnog mleka >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

Fil:

300ml vode

3 pudinga od čokolade

500ml mleka

4 kašike šećera

100g čokolade


Glazura:

500ml slatke pavlake

200g čokolade


Priprema:

U duboku posudu istresti čvrst jogurt i šećer i dobro umutiti mikserom, a zatim dodavati postepeno ostale sastojke: mleko, ulje, vanilin šećer, brašno, kakao, i sodu bikarbonu. Dobro sjediniti u jednaku smesu.

Premazati maslacem i posuti brašnom veličinu tepsije 28 cm i istresti umućenu smesu.

Peći u prethodno zagrejanoj pećnici 20 – 25 minuta na 200 C.

Pečenu koru preliti čokoladnim mlekom.

U posudu istresti vodu, a onda puding i sjediniti.

U drugu posudu dodati mleko i šećer i staviti da prokuva. Zatim dodati razmućen puding u prokuvano mleko, skuvati puding i dodati crnu čokoladu.

Preliti odma preko ispečene kore.

Ugrejati, ne da prokuva slatku pavlaku i sjediniti sa čokoladom.

Preliti po kolaču i ostaviti da se ohladi kolač na sobnoj temperaturi.

Zatim prebaciti u frižider da se dobro ohladi.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.