Kralj Čarls iznenadio odlukom: Prvi put u istoriji zamak Balmoral se otvara za javnost (FOTO)

Izvor: Svet plus, 03.Apr.2024, 16:39

Kralj Čarls iznenadio odlukom: Prvi put u istoriji zamak Balmoral se otvara za javnost (FOTO)

Ovog leta, istorija se piše na nov način jer je kralj Čarls doneo nezapamćenu odluku da otvori kapije čuvenog Zamka Balmoral za javnost. Prvi put od kada je ovaj impozantni zamak završen davne 1855. godine, posetioci će imati privilegiju da zakorače u ovo kraljevsko utočište.
Od 1. jula do 4. avgusta, posetioci će moći da se pridruže obilascima sa vodičem unutar zidina ovog istorijskog dragulja, pre nego što kralj i kraljica stignu u Balmoral, gde tradicionalno provode leto. Karte za ove ekskluzivne obilaske su već u prodaji, po ceni od 100 do 150 funti, uključujući i popodnevni čaj. S obzirom na veliko interesovanje, preporučuje se brza rezervacija jer je broj karata ograničen na samo 40 dnevno.
...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.