Kosa kao da ste izašli iz salona, a maska iz domaće radinosti!

Izvor: Svet plus, 15.Feb.2024, 21:09

Kosa kao da ste izašli iz salona, a maska iz domaće radinosti!

Kosa je ukras svake žene i zato je nikada ne treba zapostavljati, neka vam nega kose postane rutina. Uz pomoć jednostavnih namirnica, kosa će vam izgledati kao da ste izašli iz frizerskog salona, a maska je iz domaće radinosti.

Možda nemate u kuhinji sve sastojke koji su vam potrebni za masku ali lako ih je nabaviti. Ono što vam je potrebno da biste je napravili je:

Mleko

Med

Pivski kvasac


Pivski kvasac u prahu, možete kupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u svakoj radnji zdrave hrane. U zavisnosti od dužine vaše kose napravićete i količinu koja vam je potrebna.

Ukoliko imate kosu srednje dužine, u činiju stavite punu kašiku pivskog kvasca u prahu, a onda dodajte toplo mleko toliko da se kvasac rastopi ali da ne postane preterano tečan. Nakon toga dodajte i kašiku meda.

Sve to dobro umutite i ostavite na toplom mestu dok operete kosu na uobičajen način. Kosu iscedite lagano i uvijte u peškir da upije višak vode.

Nanosite masku na kosu od ušiju na dole, na svaki pramen. Podignite kosu nekom šnalom, a zatim uvijte glavu nekom pamučnom majicom. Ostavite masku na kosi 45 minuta, a zatim je isperite samo toplom vodom. Ocedite i naneseite balzam koji i inače koristite, pa još jednom isperite kosu samo vodom.

Ovu masku treba nanositi na kosu bar 2 puta mesečno i češće ako ste u mogućnosti.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.