Koreni deseta i poslednja epizoda: Đorđe i Tola zajednički brinu o Adamu! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 22.Dec.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koreni deseta i poslednja epizoda: Đorđe i Tola zajednički brinu o Adamu! (VIDEO)

Serija "Koreni" deseta i poslednja epizoda, biće emitovana na Prvom programu RTS-a u nedelju 22. decembra 2018. godine u 20 časova. Đorđe i Tola zajednički brinu o Adamu, dok Nikola neguje Simku.

U nedelju 23. decembra, na programu RTS 1 od 20.05 časova, prikazujemo premijeru desete i poslednje epizode igrane dramske serije „Koreni“, nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević a seriju režirao Ivan Živković. Producent >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << serije je Radio-televizja Srbije a izvršni producent „Eye to Eye“ iz Beograda.

Serija „Koreni“ je, od sredine oktobra, iz nedelje u nedelju kraj malih ekrana okupljala milionski auditorijum gledalaca svih generacija RTS-a širom Srbije. Ona je stekla epitet izvanrednog televizijskog ostvarenja koje je zabeleženo kao projekat koji u našoj kući ostaje kao trajna vrednost dramskog umetničkog stvaralaštva. U isto vreme, ova serija predstavlja i izuzetnu ekranizaciju snimljenu po vrhunskom literarnom predlošku jednog od najznačanijih srpskih pisaca, i utire put novim serijskim sadržajima toga žanra.



U poslednjoj epizodi „Korena“ Aćim, Đorđe, učitelj Andra i mnogi drugi radikali iz Prerova i Palanke čekaju vešanje zbog veza Radikalne strane sa Ivanjdanskim atentatom na kralja Milana. Ipak, svi koji kralja mole za milost redom bivaju oslobođeni, te u ćeliji Aćim na kraju ostaje sam.

Đorđe kod kuće saznaje da su se Adam i Simka razboleli od smrtnonosne groznice. Dok Đorđe i Tola zajednički brinu o Adamu, Nikola neguje Simku. I Aćima oslobođaju iz zatvora, pošto je i Nikola Pašić zatražio od kralja milost. Simka umire na Nikolinin rukama, sačuvavši tajnu Adamovog porekla. Vrativši se kući, Aćim odlučuje da preuzme brigu o Adamu, kao o svom unuku...

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GOTOVO JE Stiže poslednja epizoda "Korena", evo šta vas sutra očekuje

Izvor: Blic, 22.Dec.2018

U nedelju 23. decembra, na programu RTS 1 od 20.05 časova, biće prikazana poslednja epizoda igrane dramske serije „Koreni“, nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević, a seriju režirao Ivan Živković.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.