Kokos torta! Recept za sve ljubitelje krema od vanile!

Izvor: Svet plus, 20.Jul.2020, 10:46

Kokos torta! Recept za sve ljubitelje krema od vanile!

Kokos torta! Recept za sve ljubitelje krema od vanile i Rafaelo kuglica. Dve pufnaste korice i savršeni žuti fil! Pored toga kokos pospešuje izlučivanje insulina i iskorišćavanje glukoze u krvi, što smanjuje rizik od dijabetesa. Pomaže u lečenju bubrega, jetre, štitne žlezde...

Potrebno:

7 belanaca

150gr šećera

200gr kokosa

3 kašike brašna


Krem:

7 žumanaca

6 kašika >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << šećera

6 kašika mleka

200gr margarina


Priprema:

Ulupajte šne od belanaca i šećera pa dodajte kokos i brašno pa sve sjedinite.

Okrugli kalup ili tepsiju pouljite i pobrašnavite pa istresite smesu i stavite da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.  Ohladjen biskvit presecite na dva dela. Pazite kad sečete jer je krto i drobi se, mekan je.

Možete peći dve kore.

Pomešajte žumanca, šećer i mleko pa stavite na paru da se kuva, mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa skroz ohladite. Ulupajte margarin pa dodajte ohladjenom kremu.

Isfilujte krem izmedju kora i okolo pa sa kokosom dekorišite tortu. Odgore pospite čokoladnim ljuspicama ili komadićima čokolade.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.