Koje su beauty greške

Izvor: Poznati.info, 13.Apr.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje su beauty greške

Postoje mnoge beauty greške koje pravite, a da toga niste ni svesne. Ne samo što utiču na vašu lepotu, one mogu uticati i na zdravlje. Zato nije svejedno kako ćete da se ponašate kada se ulepšavate za izlazak ili odlazak na posao.

Greške nisu samo u šminkanju kada radite preveliku razliku između boje pudera i vaše boje kože. Greške postoje i u drugim stvarima koje radite često, a koje mogu da budu glavni krivac svih kasnijih problema sa izgledom.

Mnoge žene >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << greše kada za čišćenje lica koriste samo maramice. One su dobre, ali nisu dovoljne. Posle čišćenja lica maramicama, uzmite vatu i stavite losion. Pređite još jednom preko lica i onda možete da budete sigurni kako ste uklonili svu prljavštinu.

Da li ispirate šampon do kraja? Ako to ne radite onda verovatno imate problema sa svrabom, začepljenjem pora i gljivicama. Mnogo je važno da svaki put kada perete kosu dobro isperete šampon kako bi bili sigurni da ste sve uklonili.

Nikada nemojte da brijete noge na suvo. Ovo je nezdravo, a može da iziritira kožu i izazove svrab te druge probleme. Ne morate da koristite penu za brijanje, ali noge morate premazati gelom za tuširanje ili sapunicom.

Regenerator nemojte nikada nanositi na celu kosu. To je još jedna greška koju žene rade. Važno je da ga stavite samo na donji deo kose, a ne na teme. Ako ga stavite na teme kosa će vam se brže mastiti i neće imati volumen.

Ne odbijajte kreme za područje oko očiju. Bore kada se jednom pojave kasnije ih je teško ukloniti. Nemojte da izbegavate kreme za područje oko očiju kao i one kreme koje su za vrat.

Ako želite da se rešite bubuljica i mitesera važno je da ih prestanete istiskivati, a ako ne možete bez ovoga, onda nemojte to da radite sa prljavim rukama. Važno je da ste ruke pre toga dezinficirali. Pazite na svoju lepotu i zdravlje.

Autor: Sanja, Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.