Ključ večne zaljubljenosti! Kako da postanete savršen partner?

Izvor: Svet plus, 02.Okt.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključ večne zaljubljenosti! Kako da postanete savršen partner?

"Zaljubljivanje je nešto dobro, zabavno, i može umnogome da obogati život. Ali razlikuje se od ljubavi. Ljubav nema cenu, i ne treba je menjati ni za šta." – Paulo Koeljo. Zanimljivo je da su naučnici otkrili sličnu moždanu aktivnost u određenim regijama mozga i kod zaljubljenih i kod onih koji su već duže u srećnom braku, što bi mogao biti ključ večne zaljubljenosti. Kako da vi postanete savršen partner?

Nedavno neurološko istraživanje je otkrilo koje regije >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << mozga su “zadužene” za intenzivnu romantičnu ljubav. Istraživači su poredili snimke mozga parova koji su dugo u srećnom braku sa onima koji su se nedavno zaljubili. Zanimljivo je da su otkrili sličnu moždanu aktivnost u određenim regijama mozga i kod jednih i kod drugih, što bi mogao biti ključ večne zaljubljenosti.

Istraživači su se fokusirali na ventralno tegmenalno područje (VTP) mozga. Prikazivali su ispitanicima slike njihovih partnera, poznanika i prijatelja i svaki put je VTP pokazivao snažnije reakcije na partnera u koga je osoba zaljubljena.

Rezultati istraživanja su otkrili mnoge fascinantne stvari, a među njima je i nekoliko tajni dugotrajne ljubavi.

ČEST SEKS

Ne misli se na deset puta dnevno, ali jednom mesečno nije opcija ako želite da ostanete zaljubljeni u svog partnera. Strast i želja opstaju duže ako je seks čest i nakon više godina veze.

BLISKOST

Pustite partnera da vam se približi, nemojte se distancirati kad dođe do problema i nemojte se zatvarati u sebe nakon svađe.

OSEĆAJ BEZBEDNOSTI

Kad osećate da vi i partner činite poseban svet, kad je ta osoba neko kod koga bežite od poteškoća sveta. Tad je to ljubav koja može da traje.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.