Kegelove vežbe jačaju unutrašnje mišiće i čine seks boljim

Izvor: Svet, 13.Mar.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kegelove vežbe jačaju unutrašnje mišiće i čine seks boljim

Kegelove vežbe su vežbe koje možete da radite za jačanje svojih mišića dna karlice – mišića koje daju potporu vašoj uretri, mokraćnoj bešici, materici i rektumu. Vežbe su dobile ime po Arnoldu Kegelu, ginekologu koji ih je preporučivao još 1940-ih godina ženama sa urinarnom inkontinencijom ili smanjenom kontrolom mokraćne bešike, što može da se dogodi nakon porođaja.
Ako niste već radile Kegelove vežbe, počnite sada. Jačanje svojih mišića karličnog dna može >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << da pomogne u prevenciji ili lečenju urinarne stres inkontinencije, problema koji pogađa do 70 posto žena tokom ili nakon trudnoće. Kegelove vežbe takođe mogu da pomognu da se smanji rizik od trajne analne inkontinencije.
Zbog toga što Kegelove vežbe poboljšavaju cirkulaciju rektalnog i vaginalnog područja, mogu da pomognu u zadržavanju hemoroida i povećaju brzinu zarastanja rane nakon epiziotomije ili cepanja tokom porođaja.
Pre Kegelovih vežbi ispraznite bešiku. Vežbanje na punu takođe može izazvati urinarnu infekciju.
Zatim stegnite karlične mišiće na 10 sekundi, pa ih opustite (prvo probajte ležeći, a zatim možete i sedeći i stojeći).
Ponavljajte vežbu deset puta, pet puta na dan. Broj ponavljanja postepeno povećavajte, nikako naglo, jer to može izazvati privremeno pogoršanje simptoma inkontinencije.
Budite pažljivi da ne kontrahujete mišiće nogu, stomaka ili zadnjice tokom vežbi, jer će to proces učiniti manje efektnim.
Ove vežbe mogu raditi i muškarci na isti način kao i žene, stezanjem i opuštanjem pubičnih mišića (mogu ih locirati na isti način kao i žene, zaustavljanjem mokrenja).
Konačno, nastavljajući da radite Kegelove vežbe redovno nakon porođaja ne samo da vam pomaže da zadržite kontrolu mokraćne bešike, već takođe poboljšava i mišićni tonus vagine, što čini seks ugodnijim. Više o seksu čitajte OVDE

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Kegelove vežbe jačaju unutrašnje mišiće i čine seks boljim

Izvor: Scandal.rs, 13.Mar.2015

Kegelove vežbe su vežbe koje možete da radite za jačanje svojih mišića dna karlice – mišića koje daju potporu vašoj uretri, mokraćnoj bešici, materici i rektumu. Vežbe su dobile ime po Arnoldu Kegelu, ginekologu koji ih je preporučivao još 1940-ih godina ženama sa urinarnom inkontinencijom...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.