Kavarma kebab! (VIDEO RECEPT)

Izvor: Svet plus, 22.Apr.2020, 09:11

Kavarma kebab! (VIDEO RECEPT)

Recept je isproban iz kuvara „Ukusi regiona“ – Stevo Karapandža i Janez Bogataj. Kavarma kebab! Jelo je vrlo jednostavno, kao i cela Bugarska kuhinja. Iako važi za jedno od najukusnijih i ima niz regionalnih varijanti (npr. Radomir, Sofija, Dobrudža) sa različitim vrstama mesa (svinjsko, goveđe, perad). Jelo predstavlja sintezu ukusa Balkana.

Potrebno:

500g goveđeg ili svinjskog mesa

1 glavica iseckanog crnog luka

1 čen iseckanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << belog luka

1 čaša vina

85-150g masti ili ulja

šolja goveđe supe od kocke

aleva paprika

mleveni biber, so


 Zapečene tortilje sa piletinom! Recept za najbolje tortilje! (VIDEO)

Priprema:

Meso iseći na manje komade, posoliti, pobiberiti i ostaviti da odstoji jedan sat u frižideru. Nakon toga zagrejati ulje u tiganju i propržiti meso, dok ne dobije zlatnu boju. Meso skloniti sa vatre. Na malo ulja 2-3 minuta propržiti crni luk i dodati meso, posoliti i pobiberiti pa dodati alevu papriku i sve dobro izmešati.

Vrućem ulju u tiganju dodati supu, vino, iseckani beli luk i sve prokuvati dok se ne dobije umak koji je potrebno zgusnuti kukuruznim brašnom. Kebab poslužiti sa pečenim krompirom, pire krompirom i umakom.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.