Izvor: Scandal.rs, 07.Feb.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kašalj nije uvek bezazlen: Pogledajte kojih 6 bolesti (možda) krije!

Mnogi ljudi nisu skloni pravovremenom odlasku kod doktora i ignorišu simptome ozbiljnih bolesti. Kašalj je jedan od tih simptoma, a njegovo trajanje može lako da vam otkrije o kakvom se problemu zapravo radi.

Pročitajte i… Zdravlje na prvom mestu: Najbolje namirnice za jačanje imuniteta

Obavezan je pratilac ovih 6 stanja, a u mnogim slučajevima maskira teške zdravstvene probleme:

1. Prehlada ili grip – 1 do 2 nedelje

Klasični >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << produktivni kašalj popraćen curenjem nosa, upalom grla, glavoboljom, kijanjem i temperaturom najčešće je posledica prehlade ili gripa.

2. Bronhitis – do nekoliko nedelja

Kratak i isprekidan kašalj koji se teško smiruje jedan je od znakova bronhitisa. Započinje blago, pa često nemate osećaj da je u pitanju teža bolest poput bronhitisa nego samo prehlada, ali nakon nekog vremena razvija se u težak i bolan kašalj, popraćen iskašljavanjem sluzi u različitim bojama, od smeđe do zelene i žute. Obavezno posetite doktora kako biste ustanovili da li je bronhitis uzrokovan bakterijskom infekcijom, jer će vam u tom slučaju biti potrebno lečenje antibiotikom.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Kašalj nije uvek bezazlen: Pogledajte kojih 6 bolesti (možda) krije!

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.