Karlos Saura: Moji filmovi ne šalju poruke jer je to vrlo loša stvar

Izvor: Svet, 27.Feb.2017, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karlos Saura: Moji filmovi ne šalju poruke jer je to vrlo loša stvar

Karlosu Sauri je na otvaranju Festa u petak uručena nagrada Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo, a u subotu i Zlatni pečat jugoslovenske kinoteke za ukupan doprinos svetskoj kinematografiji.
Saura je rekao da mu te nagrade znače jer su mu pružile priliku da prvi put dođe u Srbiju, nada se, ne i poslednji.
– Nagrade su važne jer ti daju podstrek da i dalje radiš. Interesantno je, međutim, da sam ja neke od najvećih i najvažnijih nagrada dobio za filmove >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << za koje je sam mislio da neće dobiti nijednu, dok su filmovi od kojih sam nešto očekivao ostali bez odličja. Na primer, godinama mi je izmicala nagrada Goja (španski Oskar) a onda je “Aj, Karmela” pobedio 1991. u čak 13 kategorija – kaže Karlos Saura za “Blic”.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Muzikom do tolerancije, BG

Izvor: SEEcult.org, 28.Feb.2017, 17:23

Vrsta dogadjaja:  Koncert Datum:  Friday, December 22, 2017 - 18:00 Link:  https://etnografskimuzej.rs Etnografski muzej u Beogradu, Studentski trg 13, Beograd MUZIKOM DO TOLERANCIJE - koncert organizacija: romska...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.