Kapri torta, najbolji recept! Kremasta i sočna!

Izvor: Svet plus, 04.Okt.2022, 10:40

Kapri torta, najbolji recept! Kremasta i sočna!

Kapri torta, najbolji recept! Kremasta i sočna, odlična za rođendane ali i neke druge proslave. 

POTREBNO:

Za biskvit:

9 belanaca

15 kašika šećera

12 kašika mlevenih oraha (ili lešnika)

1 kašika brašna

1/2 vrećice praška za pecivo


Za crvenu kremu:

450 grama zamrznutih jagoda

300 grama šećera

1 dl vode


2 praška >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za puding sa ukusom jagode

1 želatin

15 kašika vode


Za žutu kremu:

9 žumanaca

150 grama šećera

1 vrećica vanilin šećera

3 kašike gustina

3 kašike glatkog brašna

1/2 l mleka

200 grama margarina


Za čokoladni preliv:

100 grama čokolade za kuvanje

50 grama margarina + 6 kašika ulja


PRIPREMA:

Za biskvit miksati belanca dok ne budu čvrsto.

Dodati tada šećer pa na kraju postepeno i varjačom umešati brašno, prašak za pecivo i orahe.

Izliti u veliki pleh od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min.

Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.

Za crvenu kremu zakuvati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuva i da se jagode otope do kraja. Razbiti ih varjačom da ne budu prekrupne.

Prašak za puding i želatin pomešati sa 15 kašika vode (biće dosta lepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuvati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja.

Za žutu kremu miksati žumanca sa šećerom, vanilom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mleka a ostalo mleko zakuvati.

U provrelo mleko uliti smesu od jaja i šećera i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne.

Mođete koristiti i mikser, kako ne bi bilo grudvica.

U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin

Za čokoladni preliv otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.

Na plato staviti jednu polovinu biskvita, premazati ga crvenom kremom, potom žutom kremom.

Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preliva (razmažite kašikom), pa sve skupa ponoviti.

Na kraju šlag i dekoracija. Dobro rashladiti (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.