Kako sprečiti sedu kosu

Izvor: Poznati.info, 30.Nov.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sprečiti sedu kosu

Život ima svoj put i teško je očekivati da ćemo moći da pobegnemo vremenu, pa tako i godinama koje dolaze. Dobro je što se na određene stvari ipak može uticati, a tu se misli na sede dlake. Nisu samo žene koju pokušavaju da ih učine neprimetnima. Sve je veći broj muškaraca koji ne želi sedu kosu.

Kao i u svemu u životu, tako je i za lepotu važno da pazite kako se hranite. Zdrava ishrana je najbolji put prema lepoj koži, pravom broju kilograma, ali i zdravoj, sjajnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << i prelepoj boji kose koja će da bude kao dok ste još bili mladi.

Mnogo je važno da pazite šta jedete, a ako potražite namirnice kao što su orašasti plodovi, omega 3 masne kiseline, maslinovo ulje i semenke, vaša će kosa da bude gusta i imat će boju kakvu ste oduvek želeli i to bez bilo kakvih tragova na sede vlasi koje jedine stoje kao svedok koliko godina imate. Najbolji saveznik za kosu su namirnice poput riba, pečurki i luka. Nemojte zaboraviti da je sve u zdravlju i zdravom načinu života.

Osim zdrave ishrane koja mora da bude na prvom mestu, sedu kosu možete da izbegnete na još neko vreme, ako naučite kako da napravite masku za kosu od sastojaka koje već imate u svojoj kući. Ako ih nemate, uopšte ih nije problem nabaviti jer ih ima skoro svaka prodavnica.

Vreme je da crni biber ne koristite samo za kuvanje i ukusna jela, sada možete da ga iskoristite i za negu svoje kose. Izmešajte malo bademovog ulja, malo bibera, oko 1/4 šolje kiselog mleka, i jedne male kašike soka od limuna. Smesu nanesite na kosu i ostavite da deluje do 20 minuta. Posle toga isperite i ne zaboravite da to činite barem dva puta sedmično.

Vaša će kosa uz ovu masku još dugo imati tamnu boju kose, a sedih se nećete ni da setite. Osim bibera možete da si pomognete i maskom od maslinovog ulja. Pronađite ono šta vam najviše odgovara.

Autor: Sanja, Foto: Minerva Studio/Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.