
Izvor: Svet plus, 15.Apr.2024, 10:18
Kako pripremiti izdašan, a jeftin kolač za praznike!
Praznici su vreme za slavlje, okupljanje i, naravno, ukusnu hranu. A šta bi moglo biti bolje od domaćeg kolača? Evo kako možete pripremiti izdašan, ali jeftin kolač za praznike.
Potrebno za praznični kolač:
200g brašna
200g šećera
4 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
500g voća po izboru (npr. jabuke, kruške, breskve)
200g čokolade za kuvanje
200ml slatke pavlake
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Foto: Freepik
Priprema kolača:
Priprema testa:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve dobro promešajte.
Pečenje biskvita:
Izlijte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen.
Priprema fila:
Očistite i iseckajte voće. Stavite ga u šerpu, dodajte malo šećera i kuvajte dok ne postane mekano. Ostavite da se ohladi.
Priprema glazure:
Otopite čokoladu na pari, dodajte slatku pavlaku i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Sastavljanje torte/kolača:
Kada se biskvit ohladi, premažite ga voćem, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Ostavite tortu da se ohladi pre služenja. Uživajte u svom domaćem desertu!
Ovaj kolač / torta je jednostavna za pripremu, a sastojci su pristupačni i jeftini. Savršena je za praznično slavlje, a sigurno će oduševiti sve vaše goste, a ostale recepte potražite OVDE.