Kako imati bele zube

Izvor: Poznati.info, 27.Dec.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako imati bele zube

Kažu da je za bolje zdravlje svakog čoveka važno da se što više smeje. Da li se vi smejete koliko treba ili izbegavate ovakvu radnju? Ako vam je smeh nešto nepoznato, a razlog tome je što vam zubi nisu beli kako bi vi želeli, zašto ih ne biste izbelili? Lepe i bele zube možete imati i uz pomoć kućnih saveta.

Stomatolog je važan kako bi vam zubi bili zdravi i kako bi ih što duže imali, ali za bele zube ne morate uvek da odlazite u posebne klinike. Ne samo što koštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << i traže od vas mnogo para, nego mnogi jednostavno nemaju vremena. Postoji nekoliko proverenih trikova uz koje će vaši zubi biti takvi da se možete često smejati bez da razmišljate o tome što će tko reći.

Kako bi bili ponosni na svoj osmeh i kako bi ste što više smejali krenite sa promenama životnih navika. Koliko često pijete gazirana pića? Bilo bi dobro kada bi ih izbegavali jer su poznati po tome da u sebi imaju kiselinu koja izjeda vaše zube.

Osim gaziranih pića koja ne samo što štete lepoti i zdravlju vaših zuba i uopšte nisu dobra za zdravlje bilo kojeg čoveka, postoje sokovi koji jesu dobri za zdravlje, ali zato ostavljaju mrlje na vašim zubima. Kako bi bili sigurni da ih uspešno izbegavate to su svi oni sokovi tamne boje. Njih možete povremeno da pijete, ali važno je samo da pazite na količinu.

Najgori neprijateljih belih zuba su fleke, a njih možete da se rešite uz pomoć određenih namirnica kao što su jabuke, peršun i celer. Još se jednom pokazalo kako su mlečni proizvodi važni, ali ovog puta ne toliko zbog kalcija koliko zbog zuba. Jogurt i mleko su još jedne od namirnica uz pomoć kojih ćete doći do rezultata.

Soda bikarbona je vaš najbolji drugar za bele zube. Kako bi bili zadovoljni rezultatima potrebno je da uz sodu iskoristite još jednu namirnicu. Dovoljna je jedna mala kašika sode pomešane sa soli kako bi vam zubi bili lepi.

Uz primenu svih spomenutih proizvoda i redovne kontrole kod stamotolga ne morate da se brinete za svoje zdravlje i lep izgled, a to je ipak važno ako želite da se osećate dobro u svom telu.

Autor: Sanja, Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.