Kako da vam odeća dugo miriše? Omekšivač ne pomaže?

Izvor: Svet plus, 17.Jun.2022, 11:28

Kako da vam odeća dugo miriše? Omekšivač ne pomaže?

Kako da vam odeća dugo miriše? Omekšivač ne pomaže? Evo šta trebate uraditi i ona će mirisati dugo...

Oprali ste odeću, koristili omekšivač, ali fini miris brzo je "ispario", pogotovo nakon što su neki komadi malo duže stajali u ormaru.

Postoji nekoliko načina, odnosno trikova, kojima možete produžiti svežinu i miris oprane odeće za nekoliko dana s nekim trikovima miris će trajati i mesecima.

1. Parfem i maramica

Umesto da >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

2. Osveživač za automobil

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u ormar. Mirisaće mesecima.

3. Zrna kave

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kave proširiće svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno.

4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrncima kafe, odeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za veš tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova koji mnogi i danas koriste jest stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što trebada uradite jest zamotati ga u papirnati ubris ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakovanju.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.