Izvor: Scandal.rs, 17.Jan.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da sprečite nastanak mioma?

Približavanjem menopauze, hormonske promene povećavaju verovatnoću za razvoj mioma – dobroćudnih izraslina nastalih iz glatkog mišićnog tkiva materice. Može ih uzrokovati niži nivo progesterona, a povećani iznos estrogena. Ove dobroćudne izrasline mogu da uzrokuju menstrualne probleme, anemiju, vrtoglavicu i umor. Moguće je sprečiti nastanak mioma i smanjiti i ukloniti postojeće.

Pročitajte i… Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Šta je endometrioza >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << jajnika i kako se leči?

Kako? U ishranu, ali i ostala životna područja uvedite jednostavne prirodne promene. Za početak, obavite kompletan ginekološki pregled kako biste isključili stanja koja imaju simptome slične miomima. Jednom kad ste isključili druga stanja, spremni ste da preduzmete stvari koje će vam pomoći da smanjite i uklonite miome:

1. Izbegavajte meso, a povećajte unos lososa, skuše, tune. Ove ribe pomažu u ublažavanju upalnih procesa u tkivima i nadražaja mioma. Izbegavajte brzu hranu, zasićene masnoće, šećer, belo brašno i prerađenu hranu, kao i alkohol i cigarete.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Kako da sprečite nastanak mioma?

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.