Kakao kolači koji će vas oduševiti! Jeftini, brzi, a ukusni! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 25.Mar.2020, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakao kolači koji će vas oduševiti! Jeftini, brzi, a ukusni! (RECEPT)

Kakao kolači koji će vas oduševiti! Jeftini, brzi, a ukusni! Oduševiće svakog sladokusca! Za tren oka kakao kocke, tiramisu torta, zdrava čokolada, brauni...

Kakao kocke:

Potrebno:

- šolja šećera

- šolja mleka

- 2 dl ulja

- 4 kašike kakao praha

- 2 jajeta

- šolja brašna

- prašak za pecivo

- vanilin šećer


Priprema:

Šećer, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << mleko, ulje i kakao dobro umutite da dobijete glatku smesu. Podelite je na dva jednaka dela. Jedan deo ostavite na stranu. U drugi dodajte jaja, brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećer, pa umutite i sipajte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 minuta. Vreo kolač prelijte smesom koju ste ostavili sa strane. Kolač ostavite tri sata da odstoji i onda ga secite na kocke.

 Kakao je lekovit, evo zašto ga treba piti svakodnevno!

ZDRAVA ČOKOLADA

Potrebno:

- 1/2 šolje kakao praha

- 1/2 šolje kokosovog ulja

- 6 kašika meda

- 2 kašike cimeta

- malo ruma

Priprema:


Pomešajte navedene sastojke, pa ih dobro izmiksujte u blenderu. Sipajte smesu u kalupe po želji, u zavisnosti od toga kakav oblik želite da dobijete, mada može da bude i obična uža tepsija. Stavite posudu u frižider na sat-dva kako bi se smesa ohladila. I - čokolada je gotova. Možete da je ukrasite voćem ili da je pospete mlevenim orašastim plodovima.

BRAUNI

Potrebno:

- 150 g brašna

- 200 g maslaca

- 200 g čokolade za kuvanje

- 4 jajeta

- kašika kakao praha

- vanilin šećer

- 1/2 praška za pecivo

- 150 g šećera

- 50 g seckanih lešnika

Priprema:


Maslac istopite sa čokoladom i kakaom, pa ga malo prohladite. Umutite jaja i dodajte brašno izmešeno sa praškom za pecivo i vanilin šećer. Na kraju ubacite i istopljeni maslac sa čokoladom i kakaom, pa sve dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Braunije ukrasite seckanim lešnicima.

TIRAMISU TORTA

Potrebno je:

- 200 g piškota

Za preliv:

- 2 kašike nes kafe

- kašika kakao praha

- 8 kašika vode

- 3,5 dl mleka

- malo ruma

Za fil:

- 4 jajeta

- 16 kašika šećera

- 500 g maskarpone sira

- ekstrakt vanile

Za posipanje:

- malo kakao praha

Priprema:


Napravite prvo preliv - nes kafu i kakao prelijte ključalom vodom, dodajte mleko i rum. Belanca i osam kašika šećera umutite u čvrst sneg, a zatim umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte sir i malo vanile, pa dobro promešajte. Pomešajte belanca i žumanca. U vatrostalnu činiju stavite malo fila, pa na njega slažite piškote umočene u preliv, pa fil, a onda opet piškote i na kraju fil. Stavite u frižider da odstoji, pa pospite kakaom i secite kao tortu.

CIMET KOKTEL

Potrebno:

- 250 g kakao praha

- 200 g slatke pavlake

- 50 g smeđeg šećera

- kašika cimeta

- 250 ml votke

Priprema:


Pomešajte kakao, slatku pavlaku i šećer, pa sipajte u šerpicu i stavite da se kuva pet minuta na laganoj vatri. Sve vreme mešajte. U ovu smesu dodajte votku, pa mešajte još nekoliko sekundi. Ostavite da se dobro ohladi, a zatim smesu procedite u staklenu flašu. Čuvajte koktel u frižideru, pa ga servirajte u čašama po izboru, sa posutim kakaom kao dekoracijom.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.