Kafa povećava posebne sposobnosti kod ljudi, ali samo ova količina!

Izvor: Svet plus, 24.Sep.2020, 19:54

Kafa povećava posebne sposobnosti kod ljudi, ali samo ova količina!

Kafa povećava posebne sposobnosti kod ljudi, ali samo ova količina! Naučnici s Univerziteta u Bariju su podatke od 1.445 ispitanika starosti od 65 do 84 godine prikupljali više od tri godine.

Kafa, omiljeni napitak, često je predmet kontroverzi jer je neki proglašavaju krivcem za razne zdravstvene probleme, dok je drugi uzdižu u nebesa. Istina je, naravno, negde u sredini – razuman unos kafe povećaće vam kognitivne sposobnosti, ali preterano konzumiranje napraviće upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << suprotno.

”Journal of Alzheimer’s Disease” objavio je da su najbolje rezultate na testiranjima kognitivnih sposobnosti imali učesnici istraživanja koji su dnevno pili 1-2 šoljice kafe.

Nasuprot tome, osobe koje su pile više od dve šoljice kafe dnevno imale su prosečno 1,5 veći rizik za slabljenje kognitivnih sposobnosti. Naučnici veruju da umereni unos kofeina može zaštititi mozak od oštećenja prouzrokovanih naslagama beta-amiloidnih proteina.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.