Kada usmeni testament ima pravnu težinu i kako ga oboriti!

Izvor: Svet plus, 16.Mar.2024, 11:57

Kada usmeni testament ima pravnu težinu i kako ga oboriti!

Na društvenim mrežama pojavila se objava kćerke poznatog glumca Laneta Gutovića koja tvrdi da je njegov usmeni testament nelegalan. Saznajte kada usmeni testament ima pravnu težinu i kako ga oboriti!
Pošto je javna ličnost u pitanju (Lane Gutović)  o tome sada toliko priča. Inače, sudovi su zatrpani sličnim slučajevima. RTS je proveravao kada usmeni testament ima pravnu težinu, a šta kaže sudska praksa kada je reč o pisanom.
Usmeni testament ostavlja se samo u izuzetnim okolnostima, na primer, ako je osoba povređena u saobraćajnoj nesreći i zdravstveno stanje joj se naglo pogoršava.
Međutim, i u tim situacijama za advokate i pravnike dokazivanje usmenog testamenta...

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

"MORA DA BUDE REČ O IZNENADNOJ OPASNOSTI" Pravnici se oglasili: Evo kada usmeni testament važi i DA LI SE MOŽE OBORITI

Izvor: Blic, 16.Mar.2024

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila objava kćerke poznatog glumca, koja tvrdi da je njegov usmeni testament nelegalan. Javna ličnost je u pitanju, pa se zato o tome toliko priča. Inače, sudovi su zatrpani sličnim slučajevima, ali usmeni testament nema uvek istu težinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.