Kad naučnici kažu: Za popularnost “50 nijansi sive” zaslužne seksualne fantazije žena?!

Izvor: Svet, 01.Nov.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad naučnici kažu: Za popularnost “50 nijansi sive” zaslužne seksualne fantazije žena?!

Istraživanje Univerziteta u Montrealu analiziralo je koje su to seks fantazije statistički najčešće i kao takve, “normalne”. U studiji je učestvovalo 1.517 odraslih osoba, prosečne starosti 30 godina. Naučnici kažu da su upravo ženske seksualne fantazije razlog za popularnost “50 nijansi sive”.
Seksualne fantazije su različite – neke podrazumevaju bol, potčinjenost… ali koje od tih maštarija su “normalne”, a koje to nisu, već su patološke? Da bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << to saznali, odlučili smo da jednostavno postavimo pitanje ljudima i utvrdimo koje su najčešće fantazije”, kažu naučnici.
Rezultati su pokazali da muškarci najčešće maštaju o “trojci” sa dve žene, analnom seksu (sa ženom), ali i tome da gledaju svoju partnerku u “akciji” sa drugim muškarcem. Žene uglavnom maštaju o tome da budu “potčinjene” tokom seksualnog odnosa, a to podrazumeva da budu vezane, da ih partner ponekad udari tokom seksa, naravno ne previše jako.
Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija
 
 

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.