KETI PERI UKRALA SLIKU MLADOG UMETNIKA: Sada je prodaje svojim fanovima za 35 dolara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KETI PERI UKRALA SLIKU MLADOG UMETNIKA: Sada je prodaje svojim fanovima za 35 dolara!

Pevačica se ne oglašava

Vizuelni umetnik Dom Sebastijan je izjavio da želi prvo da razgovara sa pevačicom, a ako to ne uspe razmisliće o tužbi. Besan je jer Keti Peri (33) njegov rad štampa na majicama i druge proizvode i zarađuje po 35 dolara (oko 3000 dinara).

- Ni ona ni njeni saradnici me nikada nisu kontaktirali - rekao je umetnik.

On tvrdi da je Keti Peri ukrala njegov rad i da ga koristi za predstavljanje svog singla "Chained >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to the rhythm" sa albuma "Witness" iz 2017.

@katyperry /her team has taken my artwork (this piece is from 2012) and used it on her single cover - I was never contacted by her or anyone from her team or label @capitolrecords . What’s more is that Katy has been selling my artwork as her own, as merchandise on her store , and through other outlets , as a $35 print. I’m shocked that @katyperry and @capitolrecords think it is acceptable to lift my work directly from my website and use it as they please without paying me or even contacting me. #exposed

A post shared by @ domsebastian on Jan 17, 2018 at 7:00am PST

Sebastijan ističe da mu nije jasno kako je pevačici i njenoj izdavačkoj kući u redu da samo tako uzme nečiji rad direktno sa internet stranice i predstavi ga kao svoj, a da mu uopšte nisu platili. Osim toga, Peri zarađuje na njegovom digitalnom delu stavljajući ga na majice i druge proizvode.

- Štampa ga i prodaje za 35 dolara - rekao je ljutiti umetnik iz Londona koji je slučajno naišao na sliku kod pevačice.

Dom je sliku napravio 2012. kao i još nekoliko njih pod nazivom "Holografska istopljena serija"  i kaže da u poslednje vreme postoji veliki interes za njih pa nije čudo da je i Peri "zapao za oko". Ona mu nije platila za njega za razliku od ostalih ljudi kojima se svideo.

ŽENSKA LJUBOMORA: Ana Marija POLJUBILA Filipa, a Kija... ŠOK! Zar na Slobine oči? (VIDEO)

Kaže kako inače kada stvoriš neki svoj rad dobiješ odmah zaštitu autorskih prava koja te štite od ovakvih situacija. Smeta mu što na Internetu nema poštovanja za umetnike i ističe kako se to mora promeniti.

- Već sam prolazio kroz ovakve stvari. Jednom sam video svoj rad na reklami dok sam putovao podzemnom železnicom u Londonu - ispričao je umetnik koji je pokušao da dođe do izdavačke kuće pevačice i tvrdi da ga ignorišu. Shvatio je da će najbrže reagovati ako ih upozori preko društvenih mreža. Prvo želi da razgovara sa njima, a ako to ne uspe razmisliće o tužbi.

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on May 24, 2017 at 6:02am PDT

Peri još nije komentirala optužbe, a većina pratitelja na društvenim mrežama je podržalo Sebastijana.

- U pravu si. Nadam se da će Keti Peri i njeni saradnici ispraviti ovo - rekli su umetniku. Ipak, neki su mu poručili da nastavi dalje sa životom jer nikoga ne zanima njegova "osnovna pozadina".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.