KAKAV GEST! Posle tri godine GLOGOVAC DOBIJA ULICU U BEOGRADU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 22:48

KAKAV GEST! Posle tri godine GLOGOVAC DOBIJA ULICU U BEOGRADU!

Lep gest...

Komisija za spomenike i imena trgova i ulica Grada Beograda sutra će zvanično usvojiti inicijativu da preminuli glumac Nebojša Glogovac dobije ulicu u prestonici, a ta inicijativa naći će se na dnevnom redu Skupštine grada 12. marta, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je istakao da je siguran da će inicijativa biti izglasana jednoglasno u Skupštini grada i da će deo ulice Strahinjića bana, odnosno deo između Francuske i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Skadarske ulice, koji je pre nekoliko godina rekonstruisan i pretvoren u pešačku zonu, poneti ime "Sokak Nebojše Glogovca".

A post shared by 🎥 (@letsgotothepictures)

- Glogovac je inače živeo u blizini i ima neke pravde i lepo je što je njegova ulica na Dorćolu, odnosno delu grada gde je živeo - kazao je Vesić.

Dodao je da je taj urbani džep izabran da ponese ime Nebojše Glogovca uz konsultacije s njegovom porodicom, kolegama glumcima i Jugoslovenskim dramskim pozorištem.

Podsetio je da je neophodno da prođe tri godine od nečije smrti kako bi se pokrenula inicijativa da ta ličnost dobije ulicu u Beogradu.

- Nebojša Glogovac nas je napustio pre malo više od tri godine. Svojom kratkom karijerom ostavio je dubok trag u našoj kulturi i u našem društvu. Siguran sam da će se Nebojše Glogovca generacije glumaca sećati, ali na ovaj način pokazujemo i zahvalnost za ono što je uradio za naš grad - kazao je Vesić.

Osim toga, Skupština grada Beograda donela je odluku i da podrži i nagradu koju će dodeljeviti Jugoslovensko dramsko pozorište, a koja će se zvati Nebojša Glogovac i dodeljivaće se najboljem mladom glumcu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.