Jovana je odlučila da bude POKRIVENA - Dejan se priprema za Ramazan: Snimio svoj IFTAR i otišao po Kuran

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 17:15

"Jovana je odlučila da bude POKRIVENA" - Dejan se priprema za Ramazan: Snimio svoj IFTAR i otišao po Kuran

Jedan od omiljenih rijaliti učesnika, a sad novopečeni voditelj, objasnio kako će da proslavi ovaj važan mesec za pripadnike islamske religije.

Dejan Dragojević, pobednik Zadruge 5 i novopečeni voditelj vrlo zanimljive i gledane autorske emisije, priprema se za Ramazan.

Kako je dobro poznato, danas sa zalaskom sunca i večernjom molitvom počinje Ramazan, sveti mesec za vernike muslimanske veroispovesti, u kojem je, između ostalog, počelo objavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurana.  Ramazan je sveti mesec posta, molitve, milosti i praštanja, deveti mesec muslimanske lunarne gdoine

Tokom Ramazana, odnosno u persijskoj verziji Ramadana, uz molitve, od zore do zalaska Sunca vernici se potpuno uzdržavaju od jela, pića i telesnih zadovoljstava.

Cilj je iz Ramazana izaći bolji, zdraviji, sa oproštenim gresima.

Dejan Dragojević je obajvio na svom Jutjub kananlu kako se priprema za ovaj post.

On je na svom kanalu ispričao kako planira da ovaj ramazan bude još stroži i da neće da se prejeda kao prošle godine. On je otkrio da uživa hranu ali je potvrdio opet da jovana ne posti i da ona nije primila Islam. Ipak on ne krije da su pojedine osobe koje poznaje prešle u ovo veru.

- Mnogi ljudi me pitaju za Kuran. Zato idem sad u beograd da im kupim jer je njima glupa. Skoro su prešli u islam. Radimo dobra dela, i radujmo se dobrim delima. Dobro se dobrim vraća  - rekao je Dejan.

Posle mu se priključila i njegova devojka Jovana.

Čudno je postiti i pridržavati se svega jel nemam sa kime da pričam o Islamu, nemam džamiju. Zato mi je dosadno. Uveče volim da slušam o Ilamu predavanja, a preko dana volim neke druge stvari.

- Ovo je prvi put da smo Jovana i ja zajedno za vreme Ramazana. Ja uopšte ne teram Jovanu da posti i da bude pokrivena, ali ona je ipak odlučila da ovih tridesetak bude pokrivena. Pozdrav za mamu Marinu - našalio se Dejan i prasnuo u smeh.

Dejan je snimio svoj iftar (Iftar je večernji obrok tokom islamskog meseca ramazana, odnosno obrok koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta, a najčešće se praktikuje pre obavljanja večernje molitve akšam-namaza.) ali i druge stvari vezane za islamsko proslavljanje i obeležavanje Ramazana.

Detaljnije u nastavku:

Ukoliko želite da saznate još najsvežijih vesti o učesnicima rijalitija "Zadruga", možete ih pronaći na OVOM linku.

Srbija Danas/youtube/T. M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.