Jelena Rozga biografija

Izvor: Poznati.info, 30.Jun.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Rozga biografija

Jelena Rozga je pevačica iz Hrvatske koja iza sebe ima mnogo uspešnih pesama i hitova sa kojima je postala jedna od najpopularnijih pevačica na području cele bivše Jugoslavije. Veliku karijeru kao pevačica je počela u grupi Magazin kada je imala samo osamnaest godina.

Jelena Rozga je rođena 23. avgusta 1977. godine u Splitu. Još je kao dete pokazivala veliko zanimanje za pevanje, ali i ples. Pre nego šta je počela da peva Jelena je imala odličnu karijeru kao balerina >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << kada je nastupala u mnogim predstavama kao što su “Uspavana lepotica”, “Labuđe jezero”…

Sve se počelo menjati 1996. godine kada je počela da peva sa grupom Magazin koja je bila uspešna i poznata u celoj Jugoslaviji. Jelena je priznala kako joj je to bila jedna od najvećih želja i kako joj se od tog momenta život mnogo promenio i to na bolje.

Magazin je napustila 2006. godina kada je rešila da krene kao solo pevačica. Bilo je to vreme kada je objavila i album sa pesmom “Oprosti mala”. Ta pesma i “Ne zovi me Marija” ubrzo su postale veliki hitovi i najavile uspešnu karijeru mlade pevačice.

Pesma “Daj šta daš” iz 2008. godine postala je najslušanijom pesmom, a Jelena je postala kraljica Prokurativa osvojivši treći put nagradu za najslušaniju pesmu. Na festivalu 2010. godine nastupa sa pesmom “Bižuterija” koja postaje najveći hit tog ljeta.

Autor: Sanja, Foto: www.jelenarozga.com

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.