Jeftin, a preukusan rolat! (VIDEO RECEPT)

Izvor: Svet plus, 24.Jan.2020, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftin, a preukusan rolat! (VIDEO RECEPT)

Malo je osoba koje ostaju ravnodušne na pomen štrudle sa makom ili neke druge poslastice, kojoj ovo seme daje poseban ukus. Mak je zastupljen u gotovo svim kuhinjama sveta, ali mnogi i ne razmišljaju o njegovim lekovitim svojstvima. Jeftin, a preukusan rolat sa makom!

Narodni lekari ga preporučuju za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i grčeve u želucu. Upućeni tvrde da je i prava raznica antioksidanasa, koje organizam štite od upala i malignih obolenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Potrebno za rolat sa makom:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

2 kašike vode

prstohvat soli

Fil:

300 ml mleka

100 grama mlevenog maka

1 puding od vanile

150 grama margarina

100 grama šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera


 Turska lisnata pogača! (VIDEO RECEPT)

Priprema:

Prvo napravite fil jer je potrebno da se ohladi. Mleko staviti da ri, malo od mleka ostavite na stranu i u njega razmutite puding.

Kada mleko provri sipati mak i vanilin šećer u mleko i ostavite da vri 3 minuta na blagoj vatri. Nakon toga dodati razmućen puding. Isipati na tanjir da se brže ohladi.

Umutiti margarin sa šećerom u prahu i kada vam se predhodna smesa ohladila sjediniti obe smese.

Kora:

Umutiti belanac sa prtohvatom soli i tek nakon toga dodati šećer i žumanac. Dodati i vodu pa kašikom lagano razmutiti, a zatim dodati i brašno.

Koru peći osam minuta na 180 stepeni. Obavezno stavite pek papir.

Nafilovati rolat i ostaviti deo fila za mazanje rolata odozgo.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.