Jabukovo sirće za zdravu kožu glave, sjaj kose, definisanje lokni i protiv peruti!

Izvor: Svet plus, 25.Avg.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jabukovo sirće za zdravu kožu glave, sjaj kose, definisanje lokni i protiv peruti!

Ono je moćno sredstvo za razne probleme kože glave i kose uopšte. Jeftino je, a veoma delotvorno! Jabukovo sirće ima široku primenu kada je lepota u pitanju. Može da se koristi za tretmane lica, kože i kose. Ukoliko se odlučite da ga uvrstite u tretmane za kosu, pružiće vam višestruku korist. Jabukovo sirće za zdravu kožu glave, sjaj kose, definisanje lokni i protiv peruti!

Jabukovo sirće za kosu može prirodno vratiti u ravnotežeu pH vrednost našoj kosi. Prirodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kiselost kose sprečava rast gljivica i bakterija u kosi i vlasištu.

Nažalost, većina proizvoda za kosu koje koristimo uz svakodnevnu izloženost zagađivačima iz okoline, prirodno dovode do nakupljanja. Ovo nakupljanje prljavštine na kosi guši vlasište i ometa proces rasta kose.

Takođe, mnogi proizvodi koje koristite za kosu su jako alkalni. Proizvod koji je previše alkalan uzrokovaće otvaranje kutikule, uklanjajući prirodno kiseli sebum koji se bori protiv bakterija. Dok će supstanca koja je previše kisela uzrokovati kontrakciju kutikule, ne dopuštajući prodiranju vlage u suve pramenove kose.

Jabukovo sirće za kosu se najčešće koristi za ispiranje kose. To može pomoći u jačanju kose i poboljšanju sjaja snižavanjem pH kose i vlasišta.

Pre nego što krenete da ga koristite, imajte na umu da je svaka kosa drugačija. Ispiranje jabukovim sirćetom možda neće imati efekta za svakog. Najbolji način da saznate da li je za vas korisno je jednostavno da ga uvrstite u rutinu za negu kose, i proverite da li vam daje rezultate.

Što se tiče očekivanih rezultata, to će biti sjajna i jača kosa koja je manje sklona lomljenju.

Naša kosa i prirodno ulje, tj. sebum, imaju pH vrednost između 4,5 i 5,5. Kada se čuva na toj  kiselosti, vlasište je zaštićeno od rasta gljivica i bakterija, osiguravajući zdravu kosu i kožu.

Ukoliko kosu budete redovno ispirali sa ovim sirćetom, može vam pomoći da vaše vlasište i kosu dovedu do idealne kiselosti, posebno ako imate masnu kosu.

Za zdravlje kože glave preporučuje se mešanje tri do četiri kašike jabukovog sirćeta sa jednom šoljicom vode u bočici sa sprejom. Nanesite ga na vlasište i masirajte, ostavljajući smesu 10 do 15 minuta pre šamponiranja. Masiranje će pomoći povećati cirkulaciju i stimulisati rast kose.

Ukoliko budete ispirali kosu jabukovim sirćetom možete učiniti vaše kovrdže lepo definisanim, vraćajući im onaj lepršav izgled u kosi. Vremenom ćete i sami primetiti kako će vaše lokne dobiti na težini i kako će lepo padati niz leđa i biti lepo definisane.

Prirodna kovrdžava kosa ima tendenciju da bude vrlo suva, a hidratantni proizvodi mogu izravnati dlaku. Ispiranje kose jabukovim sirćetom je vrlo korisno za ovaj tip kose.

Ispiranje kose jabukovim sirćetom vratiće sjaj vašoj kosi. Dakle, vaša kosa biće sjajna, glatka bez hrapavosti. Preporučuje se svake nedelje ispiranje sa jabukovim sirćetom. Pomešajte jednu trećinu šoljice jabukovog sirćeta sa dve šoljice vode. Kombinujte sa malo šampona za prvo pranje, a zatim isperite kao i obično što činite.

Jabukovo sirće za kosu protiv peruti!

Sastojci potrebni za ovaj tretman su:

2-4 kašike sirovog jabukovog sirćeta

2 čaše hladne vode

1-2 kapi ulja lavande 


Nakon pranja kose šamponom i ispiranja kose, pomešajte jabukovo sirće, vodu i eterično ulje (po izboru) u plastičnu bočicu. Glavu pomerite unazad, sipajte ovaj miks preko celog vlasišta i neka ovaj miks prođe kroz kosu. Pazite da ne dođete u dodir sa očima. Neka smesa stoji na kosi 1-2 minuta. Zatim temeljno isperite.

 Zdrava i duga kosa! Pridržavajte se ovih saveta!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.