JEZIVA ISPOVEST slavne glumice - Posle osam godina borbe sa kancerom u četvrtoj fazi, naišla na novu prepreku

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2023, 18:48

JEZIVA ISPOVEST slavne glumice - Posle osam godina borbe sa kancerom u četvrtoj fazi, naišla na novu prepreku

Nije zaradila dovoljno da bi stekla pravo na lečenje!

Šenon Doerti, glumica koju su svi voleli u serijama "Beverli Hils" i "Čari", godinama se, nažalost, bori sa kancerom.

Glumica je sada je ostala i bez zdravstvenog osiguranja.

Glumica se još od 2015. godine borila sa opakom bolešću, odnosno sa rakom dojke. Napori lekara da je izleče bez mastektomije ili agresivnih tretmana nisu bili bili uspešni jer se rak proširio na limfne čvorove. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zbog toga, glumica je prošla brojne tretmane i terapije, uključujući mastektomiju, hemoterapiju, zračenje i operaciju. 2018. godine objavljeno je da je izlečena. Rak se povukao nakon agresivnih tretmana i njeni nalazi su bili "čisti".

Neko vreme bila je mirna, ali rak se ponovo vratio 2020. godine. Informacija da Šenon ima kancer u četvrtoj fazi isprva je držana u tajnosti. Međutim, glumica je kasnije otvoreno pričala o tome.

Glumački sindikat "SAG-AFRTA" neće više da joj podmiruje troškove lečenja, a razlog tome je što u prošloj godini nije zaradila 26.470, koliki je minimum da bi stekla pravo na zdravstveno osiguranje. 

Ovim povodom se Šenon obratila javno na svom nalogu na Instagramu, a njene reči su bile upućene Fren Drešer, glumici iz serije "Dadilja", koja je predsednica udruženja.

A post shared by Tiàgo Sampaio (@eyebrowking_)

- Znatiželjna sam po pitanju ljudi poput mene koji rade od svoje 10. godine i redovno plaćaju članarinu sindikatu, a kada zbog bolesti nismo u mogućnosti da radimo, naše udruženje nas napušta. Mislim da možemo da radimo bolje za sve naše članove i smatram da ste vi osoba koja to može da učini - napisala je Šenon i dodala:

- Životno osiguranje ne bi trebalo da bude zasnovano na godišnjim primanjima. To je doživotni doprinos. Nije u redu to što smo ja i mnogi drugi, koji smo platili doživotnu članarinu, ostavljeni samo zato što ne ispunjavamo vaše trenutne kriterijume.

Ispod njene objave brojne kolege, poput Bizi Filips, Kendas Bur, Brajan Ostina Grina, koji je prošao kroz istu situaciju, Selme Bler, Debi Alen, Džejmi Aleksander su pružile podršku.

I pored opake bolesti, borba ne prestaje i u dirljivoj objavi glumica je rekla:

- Od hemoterapije se mučim sa obrvama. Kao što vidite, bile su retke i ja nisam osoba koja uživa probuditi se i ispuniti ih svako jutro.  Oduševljena sam obrvama i podignuto mi je samopouzdanje. Ti si kralj Tiago. Puno zahvalnosti i ljubavi!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.