Iznenada preminula IKONA VELIKOG PLATNA: Glumicu ćemo pamtiti po kultnim filmovima koje smo obožavali

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 00:17

Iznenada preminula IKONA VELIKOG PLATNA: Glumicu ćemo pamtiti po kultnim filmovima koje smo obožavali

Tuga u svetu filma...

Beti Brodel, rođena kao Elizabet En Brodel, ostavila je neizbrisiv trag u svetu glume. Rođena je 5. februara 1920. godine u Detroitu, u porodici punoj umetničkog talenta. Njen otac Džon Brodel bio je službenik u banci, dok je majka Agnes bila pijanistkinja i domaćica. Betty je delila svoj talenat sa sestrom, slavnom glumicom Lesli Džoun, koja je svoj životni put okončala 2015. godine u 90. godini.

A post shared by Hlc Goddard >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (@paulette_goddard_my_actresses)

Beti je imala talenat kao  njena sestra Lesli, koja je bila zvezda tridesetih i četrdesetih godina u Holivudu. Njih dve su ostvarile zajedničke uloge u filmovima "Thank Your Lucky Stars" (1943) i "Hollywood Canteen" (1944), ostavljajući neizbrisiv trag u svetu zabave.

A post shared by Austin & Howard Mutti-Mewse (@film_mewse)

Beti Brodel je svoju karijeru obeležila ulogama u filmovima poput "Yankee Doodle Dandy" (1942), "Too Young to Know" (1945) i "Cinderella Jones" (1946). Njena glumačka veština i harizma osvojile su srca publike širom sveta, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kinematografije.

Pored glume, Beti je sa svojim sestrama činila trio "The Brodel Sisters", koji je nastupao kao pevačka i plesna grupa. Njihovo umetničko nasleđe ostavilo je dubok pečat na muzičkoj sceni, a njihove izvedbe su oduševljavale publiku od Njujorka do Kanade.

Betty Brodel je svoj život posvetila umetnosti, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu glume i muzike. Njena smrt u 104. godini na Floridi zauvek će ostati u sećanju njenih obožavalaca širom sveta, prenosi Daily Mail Online.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.