Ivan Jevtović: Atmosfera na svakom snimanju TLZP-a je na nivou dobre žurke!

Izvor: Svet, 15.Nov.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Jevtović: Atmosfera na svakom snimanju TLZP-a je na nivou dobre žurke!

Mnogo puta do sada glumac Ivan Jevtović pokazao je talenat za maestralne transformacije u ulogama koje su mu često donosile priznanja za uloženi trud. Popularni Turča u filmu “Nebeska ulica”, snimljenom za vreme bombardovanja, 1999, urezao je svoj lik u sećanje velikog broja gledalaca, a u godinama koje su usledile nizale su se mnoge zapažene pozorišne i filmske role, koje su potvrdile njegov veliki talenat. Koliko je vešt u oživljavanju likova Ivan pokazuje i ove jeseni u šou-programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << “Tvoje lice zvuči poznato”, u kome je osvojio simpatije publike, ali i žirija. Gledaoci televizije “Prva” gledaju ga i u ulozi doktora Refika Petrovića u seriji “Urgentni centar”, čiji lik veoma inspiriše stalnog člana “Ateljea 212″. Nadareni Beograđanin u matičnom pozorištu trenutno sa velikim entuzijazmom priprema premijeru novog izvođenja Nušićevog komada “Ožalošćena porodica”.
Uprkos brojnim obavezama, četrdesetdvogodišnji umetnik ne zapostavlja ni angažman u bendu “Deca loših muzičara”, a slobodno vreme najradije provodi u društvu supruge Sandre i trinaestogodišnje kćerke Sofije, koja pomno prati svaki očev televizijski, ali i pozorišni korak.
Godinu dana posle iznenadne smrti njegovog oca, čuvenog profesora glume Vladimira Jevtovića, Ivan za “Hello!” govori kako se nosi sa gubitkom jedne od najvažnijih osoba u njegovom životu, ističući da mu porodica pruža neiscrpnu podršku, razumevanje, ali i smisao. Na početku razgovora osvrnuo se na aktuelne televizijske angažmane, koji su veliki profesionalni izazov za njega.
Publika ima priliku da vas ove jeseni istovremeno gleda u dva televizijska projekta. Koliko vam to prija?
– Kao što jesen može da bude plodonosna, tako je i moja profesionalna žetva ove godine bogata. Sve što sam učio i radio u karijeri sada mogu da pokažem nešto širem gledalištu u dva potpuno različita žanra.
Šta je vaš motiv da učestvujete u šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato”?
– Za mene nikad dovoljno izazova. Uostalom, dešavalo mi se da mi ljudi znatiželjno prilaze da se raspitaju zašto više nisam prisutan u medijima. Danas je izgleda potvrda vašeg postojanja samo ono što je izloženo očima javnosti. Ja verujem da je validno samo brendiranje samog sebe, gde dostojanstveno branite znanje svojim veštinama.
U tom slučaju, ko je Ivan Jevtović?
– Ivan Jevtović je autentičan i prepoznatljiv “proizvod” vrhunskog kvaliteta, sačinjen od dugogodišnjeg iskustva i pozamašne biografije, a pre svega slobodno opredeljeni umetnik.
Ostatak intervjua pročitajte OVDE
Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.