Isplivale prave verzije pesama sa Karleušinih novih albuma: Grmi internet - Jeftine kopije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 19:38

Isplivale prave verzije pesama sa Karleušinih novih albuma: Grmi internet - Jeftine kopije (VIDEO)

Pevačica "svoja čeda" predstavila kao inovacije, a da li je zaista tako?

Jelena Karleuša u avgustu 2023. godine predstavila je publici svoja dva nova albuma "Alfa" i "Omega".

Popularna pevačica "svoja dva čeda" predstavila je kao inovaciju u muzičkom i vizuelnom smislu za naše estradno nebo, ali novi snimak sa društvenih mreža može osporiti njene tvrdnje.

Od 18 novih pesama izašao je spot samo za pesmu "Karlyb*tch", a isti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je koštao neverovatnih 250.000 evra, što ga čini najskupljim na ovim prostorima, kako se pisalo u domaćim medijima.

JK je kako bi promovisala svoja dva albuma napravila koncert u Beogradu na vodi, te istakla kako je pomerila granice domaćeg šou-biznisa.

- U ovom poslu, na Balkanu jako je teško takmičiti se sam sa sobom. Ali, kada dostigneš takav nivo, teško je prevazići i naći motivaciju. Moji neki uzori su iz svetske produkcije i želja da svet dovedemo kod nas. Ovo kako je sve izgledalo u Beogradu na vodi bi u svetu  koštalo nekoliko desetina hiljada evra. Njihovi budžeti su potpuno drugačiji od naših. Jako sam ponosna na ceo svoj tim, na menadžera Zorana Birtaševića, na preko 260 ljudi koji su radili na ovom projektu. Hvala ljudima koji su pravili binu, koji su radili svetla, hvala igračima, šminkerima, frizerima, svima! Za ovo ne možeš da se spremaš nekoliko meseci ili godina, već ceo život - istakla je ona gostujući u jutarnjem programu TV Prva, pa nastavila:

- Ovako nešto ne može da se radi, za to moraš da se rodiš. Ja sam neko ko nije izdavao ništa 11 godina, a sve vreme sam radila na oba albuma. Da se ne lažemo, da bi neko bio zvezda koja traje, mora da bude multitalentovan, da ima stav i ličnost. Ovo je samo početak, kao kruna svega biće Ušće sledeće godine. Prvi put u istoriji desila se ovakva promocija koju su prenosile četiri nacionalne televizije u regionu - istakla je ona tada.

Jelena je u više navrata isticala brojne saradnike koji su pomogli da realizuje njena dva "inovativna" albuma. Međutim, na društvenoj mreži TikTok pojavile su se izvorne varijante pesama koje je Karleuša plasirala na domaću estradu.

Na spisku su se našli duet sa Devitom "Nepogrešivo", te pesma "XY", duet sa Milicom Pavlović "Mašala", hit "Blok" i pesma "Ja", koju je među svim JK najviše isticala.

Mahom se radi o numerama pevača iz Grčke, Izraela, Maroka... Ruku na srce, Jelena je autore muzike potpisala na većini svojih pesama, ali delove koje je preuzela za "Blok" i "Mašala" predstavila je kao svoje.

"Trebalo joj 10 godina da obradi obrade"; "Jeftine kopije"; "Uvek je bila lopuža, ali njene verzije su mnogo bolje"; "Većina njenih pesama su kopije i obrade. Počevši od 'Insomnie' i 'Slatke male', pa sve do najnovijeg albuma", neki su od komentara korisnika pomenute društvene mreže.

Pogledajte i poslušajte kako zvuče "Karleušine pesme" u originalu:

Srbija Danas/TikTok/marinko_nojic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.