Irena Mičijević: Žene još uvek žive pod pritiskom patrijarhata

Izvor: Prva.rs, 09.Dec.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irena Mičijević: Žene još uvek žive pod pritiskom patrijarhata

Avanture četiri komšinice i prijateljice sa Dedinja se nastavljaju. Večeras na Prvoj televiziji, gledaćemo dugo iščekivani nastavak, treću sezonu serije "Žene sa Dedinja".
Klara, Čarna, Valerija i Alisa ponovo će nas držati "prikovane" za ekran, intrigirajući nas svojim problemima, avanturama i tajnama...
Razgovarali smo sa jednom od žena, Irenom Mičijević, koja u seriji tumači lik advokatice Klare...
Šta nas očekuje u trećoj sezoni "Žena sa Dedinja"?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> - U trećoj sezoni se svaka žena suočava sa posledicama sopsvenih izbora, a to neminovno suočavanje ih čini jačim, hrabrijim i slobodnijim. Svaka od njih se na tom putu samospoznaje upušta u prihvatanje neizbežnih istina o samoj sebi, a to može da bude samo lekovito i uvek uzbudljivo iskustvo. Mnoštvo preokreta i neočekivanih situacija…
A šta možemo da očekujemo od Klare?
- Od Klare možemo da očekujemo sve i svašta, jer je ona kroz prve dve sezone već doživela ekstremno otreznjujuće trenutke i sada bez skrupula i zadrške živi u skladu sa svojom prirodom.
Hoće li biti možda nekih ljubavnih avantura?
- Biće i toga naravno. Ipak Klara nije robinja ljubavi. Njeni prioriteti su materijalna sigurnost, emotivna nezavisnost i odnos sa ćerkom. Sve ostalo je u drugom planu.
U najavi treće sezone vidimo da Klaru očekuju neki tajni poduhvati, tajni za njene prijateljice. Možemo li da dobijemo bar malu naznaku o čemu se tu radi?
- Klara je sada fleksibilna i ponaša se kao ameba ili jegulja, menja oblike, adaptira se na sve moguće uslove i ne može da se uhvati ni za glavu ni za rep. Uvek izmiče onima koji bi da je uhvate.

Publika ne može da dočeka treću sezonu. Šta je to u "Ženama s Dedinja" što nas toliko intrigira?
- Činjenica je da se u ovoj seriji pojavljuju teme koje se ne spominju često u domaćim igranim tv programima. Istina je takođe da svaka žena može da se prepozna u bar jednoj od mnogih situacija u kojima se nalaze naše junakinje.
A šta se vama najviše dopada kod ove serije?
- Ako postoji nešto što je pozitivno u sadržaju ove serije to je svakako potvrda da žene mogu da budu samosvesne, hrabre, jake, spremne da prihvate sebe takve kakve jesu, a ne da pristanu na ulogu seksualnog objekta ili podređenog bića koje je nesigurno i omalovaženo pokušavajući da zadovolji viziju mačo muškarca. Žene žive još uvek pod pritiskom patrijarhata, u rascepu između želje da budu verne sebi s jedne strane, da zaista budu prihvaćene kao ravnopravna misaona bića, i očekivanja društva s druge strane, kojim sasvim dominira muškarac i koje nije kadro da bez predrasuda pruži ženama slobodu koju zaslužuju.

Šta Irena radi ovih dana i hoćemo li vas uskoro gledati još negde?
- Upravo sam završila snimanje nekoliko novih epizoda serije “Lud, zbunjen, normalan”.
 
Novu epizodu serije "Žene sa Dedinja" gledajte večeras na Prvoj televiziji s početkom u  21.10h.
Više o seriji "Žene sa Dedinja" pogledajte OVDE.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.